Sanne Nuyens en haar Overpeinzingen bij de Overgang van ’17 naar ’18

Wat kan de kwaliteit van de Vlaamse films nog beter maken?  Die vraag wordt vaak gesteld.  En vaak luidt het antwoord : begin met het scenario.  En nu we het daar toch over hebben.  Eén van de namen die we wel vaker horen (meestal in één adem vernoemd met Bert Van Dael, met wie ze al langer een schrijversduo vormt) is die van Sanne Nuyens.  In het verleden tekende ze wel vaker voor de betere kortfilms, momenteel vallen haar naam en die van hem vooral als het over de betere tv gaat.  Dat ze aan de basis lagen van ‘Beau Séjour’, een serie die ze ook samen schreven, zal daar wel voor iets tussen zitten. Dat de betere langspelers zullen volgen, dat is nog slechts een kwestie van tijd.  Sanne Nuyens was zo vriendelijk ook onze vragen te beantwoorden. Waarvoor dank. 

1. Waar hoop jij in 2018 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?
Geen films, wel tv-drama. Ik showrun samen met Bert Van Dael verder ‘De Twaalf ‘(reeks over assisenjury voor Eyeworks en Eén in een regie van Wouter Bouvijn) en schrijf samen met Bert en ook Roel Mondelaers het tweede seizoen van ‘Beau Séjour’.
 
2. Welke zijn de Belgische films waar jij naar uitkijkt?
 
‘De Patrick’ van Tim Mielants
3. Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?
 

Regisseurs Hans Vannetelbosch en Dimitri Sterkens. Ik gaf Hans mee de Wild Card in Leuven en Dimitri bekroonden we met de jury op het FF van Oostende. Ik ben heel benieuwd naar hun toekomstige werk. We hebben enkele fantastische jonge acteurs in De Twaalf waar ik nog veel van verwacht, vooral Aimé Claeys gaat nog boomen denk ik.

4. Wie breekt er nationaal en internationaal door?
 
Wouter Bouvijn
5. Pierre Drouot zal vermoedelijk nog lang niet stoppen met werken, maar zijn taak als directeur-intendant van het VAF zit erop.  Wat heeft hij volgens jou als directeur-intendant betekend voor de Vlaamse film?
 
De sector is mede dankzij hem geprofessionaliseerd en geïnternationaliseerd
6. Heb jij tips voor de nieuwe directeur-intendant van het VAF?
Betere opleidingen voor scenaristen en een eerlijker loon.
7. Wie mag van jou de nieuwe master worden van het Filmfestival van Oostende?
Fien Troch
Zie ook :

Check Also

Sarah Vandeursen over haar rol in ‘Skunk’!

Sarah Vandeursen brak bij het grote publiek door als Conny Komen, een van de twee …