Sahim Omar Kalifa begint aan de opnamen van ‘Zagros’

‘Zagros’ speelt zich af op het Turks Koerdische platteland van vandaag. De film vertelt het verhaal van de herder Zagros wiens vrouw Havin wordt beschuldigd van overspel en wegvlucht uit het dorp. Wanneer Zagros verneemt dat zij met hun dochter naar Brussel is gereisd, besluit hij hen achterna te gaan en de waarheid over haar vermeende bedrog te achterhalen.

‘Zagros’ is een liefdesdrama van regisseur Sahim Omar Kalifa, een Belgische regisseur met Koerdische roots die met zijn drie kortfilms ‘Land of the Heroes’, ‘Baghdad Messi’ en ‘Bad Hunter’ een indrukwekkend festivalpalmares scoorde. De twee laatste kortfilms haalden allebei de ‘shortlist’ voor de Oscars.

Het scenario van ‘Zagros’ schreef hij samen met Jean-Claude Van Rijckeghem, scenarist van onder andere ‘Aanrijding in Moscou’ en samen met Dries Phlypo producent van de film. Phlypo en Van Rijckeghem staan al jaren aan het hoofd van ‘A Private View’. Hun coproducenten zijn Viking Film (Nl) en Man’s Films Production (BE).

 

Halima Ilter vertolkt de rol van Havin en Zagros wordt gespeeld door Feyyaz Duman.  En ook Maaike Neuville zal in de film te zien zijn.

foto Nyk Dekeyser

De opnames zullen plaatsvinden in Griekenland, Turkije en België.

Het project kreeg steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders, Casa Kafka, Canvas, Telenet Stap, het media programma van de Europese Unie, het Filmfonds van de Franse Gemeenschap, het Nederlands Filmfonds en Eurimages.

 

Zie ook :

Sahim Omar Kalifa en zijn overpeinzingen bij de overgang 

Sahim Omar Kalifa is klaar voor zijn eerste langspeler

Trailer ‘Bad Hunter’

Vijfde onderscheiding voor ‘Bad Hunter’

‘Baghdad Messi’ op de shortlist voor de Oscars

50ste internationale onderscheiding voor ‘Baghdad Messi’

 

Check Also

Opnames ‘Patsers’ gaan 22 juli 2024 van start!

De opnames van de film ‘Patsers’ gaan vanaf 22 juli van start in Antwerpen. Ook …