‘Rotkop’ geselecteerd voor het Cork Film Festival

‘Rotkop’ van de gebroeders Jan en Raf Roosens heeft nog niet veel festivalselecties nodig gehad om een verpletterende indruk na te laten.  Het verhaal van een puberende pestkop maakt indruk waar het ook draait en dat blijft niet zonder gevolgen.  De film won al het Filmfestival van Guanajito in Mexico en is daarmee meteen ook verzekerd van een plekje op de longlist van kortfilms die in aanmerking komen voor een nominatie voor de Oscar voor de Beste Kortfilm. In eigen land kwam de film voor één competitie in aanmerking, de Ensors, en won die ook.  En het was na de uitreiking van die Ensor voor de Beste Kortfilm dat Cinevox een kort gesprek had met Raf Roosens.

Nu is ‘Rotkop’ ook geselecteerd voor het 57ste Cork Film Festival dat loopt van 11 tot 18 november.  Daar heet hij ‘Skunk’.  Een andere Vlaamse film die in competitie zit in Cork is ‘Oh Willy’ van Emma De Swaef en Marc Roels.

 

In Cork staat er ook een special van de Belgische kortfilm op het programma, met onder meer kortfilms van Fien Troch, Michael Roskam en Robin Pront.

Klik hieronder om Raf te zien en te horen :

RAF PRAAT

Meer over Cork?

Dit is de link naar de site van het festival

Check Also

Matthias Schoenaerts wordt Johnny Hallyday!

Heet van de naald: Matthias Schoenaerts is gecast voor de hoofdrol in ‘Que je t’aime’, …