Romy Louise Lauwers en haar Overpeinzingen bij de Overgang van ’17 naar ’18

2017 is een mooi jaar geweest voor Romy Lauwers.  Ze liet zich opmerken in de serie ‘Chaussée d’ Amour’, kreeg heel wat lof voor haar vertolking in ‘My First Highway’ en in Nederland werd ze op het Filmfestival van Vlissingen bedacht met de Sylvia Kristel Award, een prijs die ieder jaar uitgereikt een jonge beloftevolle actrice. Ze mocht die in ontvangst nemen uit handen van Frans Weisz, de Nederlandse regisseur die haar net had geregisseerd in de hoofdrol in de Nederlandse film ‘Het leven is vurrukkulluk’ naar het boek van Remco Campert. Voor we haar antwoorden op onze nieuwjaarsvragen meegeven, laten we je eerst even de trailer zien van die film, die op 25 januari in Nederland uitkomt. 

1.Waar hoop jij in 2018 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?

Ik hoop aan een film te werken met een regisseur die fundamentele dingen in vraag durft te stellen. Als dat dit jaar gebeurt is dat een welkom wonder maar het is een grote droom die best wat tijd mag nemen. Theaterplannen met Kuiperskaai zijn er uiteraard wel al, we beginnen binnenkort aan een nieuwe productie, en daar haal ik een groot deel van mijn voldoening uit.

2. Welke zijn de Belgische films waar jij naar uitkijkt?

Carnivores’, ‘Girl’, ‘Resurrection’, ‘Bastaard’, ‘Coureur’,…

3. Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

Ik ga veel om met Loïc Batog/Bellemans en ik hoop dat hij binnenkort nog eens een mooie rol mag vertolken, hetzelfde voor Aäron Roggeman met wie ik samenspeelde in ‘My First Highway’.  Beiden jongens zijn waanzinnig getalenteerd, eigenwijs én leuk, wat wil je nog meer? Verder woon ik samen met Sarah Lederman (regisseuse) en Idan Datauker (d.o.p.) beiden studeren aan het Ritcs, zeer interessante mensen die elkaar op een bijzondere manier stimuleren wat hopelijk in de toekomst veel zal opleveren.

Cinemaximiliaan moet iedereen altijd in het oog houden want zij doen geweldige dingen die veel betekenen voor kunst en film maar die zo veel verder gaan dan dat, zonder artistieke compromissen te stellen. Lang leve Gwendolyn en Gawan.

4. Wie breekt er nationaal en internationaal door?

Emma Van Der Put is een geweldige video kunstenaar (geboren in Nederland maar nu werkende in Brussel) die absoluut wereldster potentieel heeft. (En bij deze probeer ik de beeldende kunstwereld met de filmwereld te verbinden!)En natuurlijk FIEN TROCH en Nico Leunen!

5. Heb jij tips voor de nieuwe directeur-intendant van het VAF?

Sta open voor experimenten en heb de ballen om risico’s te nemen, alleen zo ontstaan er spannende dingen.
Oh en, lees ‘Sapiens’ (van Y. N. Harari), iedereen! Peace!

 

ZIE OOK :

Anderen die ook vooruitkijken

Romy Lauwers gevierd in Nederland

Romy Louise Lauwers over ‘My First Highway’

Romy Lauwers en Aäron Roggeman over toffe pé Kevin Meul

Romy Lauwers en Aäron Roggeman beleefden de tijd van hun leven in Spanje

Romy Lauwers en Aäron Roggeman leggen de titel van ‘My First Highway’ uit

Romy Louise Lauwers in Vlissingen even voor ze haar award in ontvangst mocht nemen, voor de lens van Kris Dewitte (jawel, foto Kris Dewitte)

Check Also

Debuutfilm ‘Julie Zwijgt’ van Leonardo van Dijl valt in de prijzen in Cannes!

‘Julie zwijgt’, het speelfilmdebuut van Leonardo van Dijl, heeft zonet twee prijzen gewonnen in Cannes. …