Roel Van Bambost over 2013

Roel stamt nog uit de tijd dat er nog filmprogramma’s waren, dat er nog op een zinnige, onderhoudende en goeie manier werd gepraat over film.  Niet zo lang geleden, want Roel is nog niet lang geleden. Roel is er nog, Roel is er meer dan ooit, Roel zal er altijd zijn, want Roel is synoniem met film.  Hij volgt het nog, hij is nog actief bezig, zij het meer in het buitenland dan in eigen land.  In Nederland bijvoorbeeld heeft men al lang gezien dat er nog lang geen vervaldatum op onze Van Bambost staat.  Daar doet Roel nog veel interviews voor René Mioch, zijn Nederlandse tegenhanger.  En nu er sprake blijkt te zijn van meer volwassen en zelfs wat rijpere films, lijkt het ons nog slechts een kwestie van dagen eer Roel ook hier opnieuw wordt gelanceerd.  Hij is de film altijd blijven volgen, ook de Vlaamse.

 

1. . Waar hoopt u in 2013 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?

 

Ik hoop nog altijd de festivals van Berlijn, Cannes en Deauville te kunnen “doen” voor mijn Nederlandse opdrachtgever René Mioch. En ik hoop nog altijd op een filmprogramma op TV.

 

2. Welke zijn de Belgische en eventueel internationale films waar u naar uitkijkt?

 

Vooral naar goede intimistische films

 

3. Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

 

Ik denk dat we Peter Monsaert in de gaten moeten houden. Zijn debuut ‘Offline’ beviel me enorm.

 

4. Wie breekt er nationaal en internationaal door?

 

Matthias Schoenaerts zal doorbreken in de VS en Anemone Valcke is onze nationale heldin.

 

Meer vooruitblikken op 2013?  KLIK HIER

 

 

Check Also

Debuutfilm ‘Julie Zwijgt’ van Leonardo van Dijl valt in de prijzen in Cannes!

‘Julie zwijgt’, het speelfilmdebuut van Leonardo van Dijl, heeft zonet twee prijzen gewonnen in Cannes. …