Roel Mondelaers over 2013

Roel Mondelaers is zo iemand van wie al een eeuwigheid wordt gezegd dat hij een grote belofte is die we in de gaten moeten houden.  Maar zijn veelbelovende kortfilms zijn intussen al niet meer zo jong.  Na een carrière als regisseur van commercials, concentreerde hij zich terug op de wereld van de fictie.  In 2012 maakte hij al een beetje de beloften waar, met de regie van de laatste afleveringen van ‘De Vijfhoek’.  En voor het komende jaar heeft hij nog veel meer plannen.  Kijk maar naar wat hij antwoordde op onze nieuwjaarsvragen :

 

1. Waar hoopt u in 2013 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?

 

Als de wereld daarvoor niet vergaat, draai ik in 2013 mijn eerste langspeelfilm.

 

2. Welke zijn de Belgische (en eventueel internationale) films waar u naar uitkijkt?

 

Drie debuutfilms: ‘Paradise Trips’ van Raf Reyntjens, ‘Los Flamenco’s’ van Daniel Lambo (hoewel die al wel een reeks no-budget films op zijn palmares heeft staan), en ‘Welp’ van Jonas Govaerts.

 

3. Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

Het scenaristenteam Bert Van Dael en Sanne Nuyens – hun eerste langspeelfilmscenario’s komen eraan en daar ben ik heel benieuwd naar.

4. Wie breekt er nationaal en internationaal door?

‘Welp’ wordt de eerste échte Vlaamse horrorfilm, en dat belooft een spannende rit te worden.

 

Terug naar de lijst

Check Also

Debuutfilm ‘Julie Zwijgt’ van Leonardo van Dijl valt in de prijzen in Cannes!

‘Julie zwijgt’, het speelfilmdebuut van Leonardo van Dijl, heeft zonet twee prijzen gewonnen in Cannes. …