Robrecht Vanden Thoren met beide voeten op de grond

Robrecht Vanden Thoren heeft alle redenen om hoog van de toren te blazen.  De 29-jarige acteur heeft zopas weer een zeer geslaagde vertolking op zijn naam geschreven.  Zijn naam die in theaterkringen voorlopig nog bekender is dan in het filmmilieu.  Hij dacht ook eerst aan het theater toen hij ging studeren.  Want hij haalde zijn diploma drama- en theatermaker aan de Fontysacademie in het Nederlandse Eindhoven.

De eerste voorstellingen waarin hij te zien was, waren dan ook meestal in Nederland gesitueerd. Maar sindsdien trad hij ook meerdere keren aan in Vlaanderen, bij Compagnie Cecilia en Het Paleis.  En hij was ook in films te zien.  In ‘De Laatste Zomer’, de geslaagde debuutfilm van Joost Wynant, speelde hij een hoofdrol, en in ‘Aanrijding in Moscou’ was hij kort eventjes te zien als dj, verscheen ook even in beeld in ‘Meisjes’ en mocht ook in verschillende tv-series, zoals ‘Aspe’ en ‘Flikken‘ even laten zien dat hij bestond. Maar een zo aanwezige rol als de rol die hij nu heeft in ‘Hasta La Vista’ heeft hij nog niet gehad.

Het is een rol waarvoor hij moet rollen.  Foute uitspraak, flauwe mop. En toch, het kan.  In ‘Hasta La Vista’ slaagt Geoffrey Enthoven er in ieder geval in om met gehandicapten te lachen.  Of toch niet.  Het was één van de vragen die we aan Robrecht stelden.  Kijkt u zelf naar wat hij te zeggen heeft.  Hieronder zijn er een hele reeks filmpjes te bekijken.

Robrecht over hoe het was om een gehandicapte te spelen

Robrecht over waarom de rollen door echte acteurs moesten gespeeld worden

Robrecht vond de opnamen geweldig

Robrecht is tevreden over de film

Robrecht, Geoffrey en Mariano over de humor in de film

 

Kijk u naar wat Geoffrey en Mariano over de film te zeggen hebben.  Mariano en Geoffrey over ‘Hasta La Vista’

(op de foto : Robrecht in het midden, links Gilles De Schryver, rechts Tom Audenaert)

 

Check Also

Boris Van Severen over zijn rol in ‘Skunk’!

Boris Van Severen (‘Belgica’, ‘Déjà Vu’, ‘Arcadia’) konden we tijdens #FFO24 strikken voor een gesprek, …