Riema Reybrouck en haar Overpeinzingen bij de Overgang van ’17 naar ’18

Nog niet zo lang geleden was Riema Reybrouck de persverantwoordelijke van het Film Fest Gent.  Intussen heeft ze een hele ploeg medewerkers die haar helpen bij het verzorgen van pers en promotie van (voornamelijk) Vlaamse films in binnen-en buitenland. En tegelijk verzorgt ze met die ploeg de belangen van tal van acteurs, regisseurs en andere creatieve krachten uit de filmwereld.  Met andere woorden, Riema is ideaal geplaatst om haar zegje te doen over wat er reilt en zeilt in ons filmmilieu. Blij dat ze ons haar antwoorden doorstuurde.  

1. Waar hoop jij in 2018 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?

Samen met het volledige team (ikzelf, Sophie Joos, Valerie Dobbelaere, Thijs Verhaeren, Kevin de Ridder en Katrien Destuyver) zullen we Post Bills hopelijk verder kunnen uitbouwen in 2018. We hebben het geluk gehad om dit jaar aan unieke projecten te kunnen werken waarvoor we steeds een tailored traject voor opmaakten en ook naar top festivals konden trekken. Hopelijk is dat volgend jaar niet anders.  Leuk overzichtje HIER

 2. Welke zijn de Belgische films waar jij naar uitkijkt?

Zelf werken we mee aan 4 titels die volgend jaar uitkomen: ‘Resurrection’ van Kristof Hoornaert, ‘Laissez Bronzer Les Cadavres’ van Helene Cattet en Bruno Forzani, ‘Coureur’ van Kenneth Mercken en ‘Engel’ van Koen Mortier. Persoonlijk kijk ik  uit naar de nieuwe Bas Devos: ‘Ascension’, ‘Girl’ van Lukas Dhondt en ‘Patser’ van Adil en Bilall.

3. Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

Ik duim voor voor Frederike Migom met haar opnames van haar eerste langspeler ‘Binti’, Peter en Jessica Woodworth met de voorbereidingen van ‘The Barefoot Emperor’ en Fien Troch met de ontwikkeling van ‘Fire’. Met Post Bills blijven we tal van talenten verder ondersteunen, niet enkel regisseurs en acteurs maar ook componisten zoals Frans Bak, ontwerpster Amira Daoudi, scenariste Sanne Nuyens en fotograaf / filmmaker Toon Aerts om ervoor te zorgen dat zij in de picture komen met hun werk. http://postbillspr.com/all-talents/

4. Wie breekt er nationaal en internationaal door?

Ik hoop mijn broer Eshref Reybrouck met de Zweedse reeks ‘Hassel’ waarvan hij 2 afleveringen op zich mocht nemen. Verder denk ik zijn Peter Van den Begin en Titus de Voogdt de internationale break out stars zullen zijn van volgend jaar.

5. Pierre Drouot zal vermoedelijk nog lang niet stoppen met werken, maar zijn taak als directeur-intendant van het VAF zit erop.  Wat heeft hij volgens jou als directeur-intendant betekend voor de Vlaamse film?

Ik denk dat de resultaten van de Vlaamse film voorbije jaren voor zich spreken.

6. Heb jij tips voor de nieuwe directeur-intendant van het VAF?

Blijven investeren in de promotie van alle Vlaamse films 🙂 Maar dat zal hij zeker ook wel weten en doen.

7. Wie mag van jou de nieuwe master worden van het Filmfestival van Oostende?

Nog eens een vrouw misschien?

Check Also

Sarah Vandeursen over haar rol in ‘Skunk’!

Sarah Vandeursen brak bij het grote publiek door als Conny Komen, een van de twee …