Philippe Ravoet (foto KVdm - Cinevox)

Philippe Ravoet en zijn Overpeinzingen bij de overgang van ’17 naar ’18

Of het nu ‘De zaak Alzheimer’ was, ‘Swooni’, ‘Hasta la vista’, ‘Tot altijd’, ‘Marina’, ‘De behandeling’, ‘Achter de wolken’, ‘De premier’, ‘Sprakeloos’ of ‘Het tweede gelaat’, wees er maar zeker van dat het feit dat al die topfilms hun toon vinden, voor een groot deel te danken is aan Philippe Ravoet. Geslaagde films zijn consequent. En dat komt doordat aan het eind gewoonweg alles klopt, alles geloofwaardig is. Momenteel zit Philippe Ravoet in zijn montagecel met Stijn Coninx. Volop aan het werk aan één van de meest verwachte Vlaamse films voor het komende filmjaar. 

1. Waar hoop jij in 2018 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?
Uiteraard leuke films, series, docu’s, … kortom interessante projecten waar ik als monteur mijn persoonlijk steentje kan toe bijdragen. 
 
2. Welke zijn de Belgische films waar jij naar uitkijkt?
Ik hoop dat ‘Patser’ van Adil en Bilall hun talent bevestigt en het voorjaar mooi op gang brengt. 
‘Niet Schieten’ van Stijn Coninx wordt denk ik wel het hoogtepunt van het najaar 2018. 
 
3. Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?
In de categorie regisseurs ben ik zeer nieuwsgierig naar  Eva Cools. Daar verwacht ik wel veel van.
 
5. Pierre Drouot zal vermoedelijk nog lang niet stoppen met werken, maar zijn taak als directeur-intendant van het VAF zit erop.  Wat heeft hij volgens jou als directeur-intendant betekend voor de Vlaamse film?

Pierre en zijn team hebben de Vlaamse filmsector alvast een duidelijke boost kunnen geven. Ik denk dat het belangrijkste element hierbij is dat er steeds een intense en diepgaande analyse wordt gemaakt van de mogelijke projecten. Daardoor worden scenaristen en productiehuizen verplicht om hun scenario’s beter uit te werken. En daar begint het toch allemaal mee: een goed scenario.

6. Heb jij tips voor de nieuwe directeur-intendant van het VAF?

Blijven toezien op de kwaliteit van de scenario’s en dit zowel voor de meer commerciële als voor de art-house projecten. Dit drijft de kwaliteit ten top en dat is wat we nodig hebben. Topkwaliteit ongeacht het genre.Tv series zijn  een zeer belangrijk medium naast  de traditionele film. Het VAF moet ook hier de lat hoog houden.
De traditionele filmdistributiekanalen worden meer en meer overruled door de massa aan tv-kanalen (met uitgesteld kijken) en uiteraard door de alomtegenwoordige Netflixen. Het VAF en de audio-visuele sector moeten zich aanpassen aan deze nieuwe realiteit.
7. Wie mag van jou de nieuwe master worden van het Filmfestival van Oostende?

Pierre Drouot

 

Zie ook :

Philippe Ravoet en zijn Overpeinzingen van vorig jaar

Philippe Ravoet (foto KVdm – Cinevox)

Check Also

Sarah Vandeursen over haar rol in ‘Skunk’!

Sarah Vandeursen brak bij het grote publiek door als Conny Komen, een van de twee …