Opnamen ‘Waste Land’ met Matthias Schoenaerts voorlopig uitgesteld

 

De opnamen van ‘Waste Land’ zijn voorlopig ‘on hold’ geplaatst.  Tijdelijk uitgesteld.  Normaal gezien moesten de opnamen van de film van Pieter Van Hees vandaag beginnen, maar onvoorziene omstandigheden hebben het anders gewild.  Hoofdrolspeler Matthias Schoenaerts heeft veertien dagen geleden de productie moeten verlaten wegens familiale omstandigheden.  Zijn tegenspeler Jonathan Zaccaï, die zelf al de vervanger was van Bouli Lanners, heeft intussen een andere film aangenomen.  Hij zal de hoofdrol spelen in ‘Je Te Survivrai’, waar hij Renaud Rutten vervangt die zich geblesseerd heeft en zes maanden uit roulatie is.

 

Er stonden nog wel wat bekende mensen van bij ons op de loonlijst.  Josse De Pauw zou een belangrijke rol vertolken en Natali Broods zou de echtgenote van Matthias Schoenaerts spelen.  De man achter de camera zou Nicolas Karakatsanis zijn, met wie Pieter Van Hees eerder al ‘Linkeroever’ draaide.  En de montage zou in handen zijn van Nico Leunen, die voor Van Hees zowel de beelden van ‘Linkeroever’ als ‘Dirty Mind’ aan elkaar hing.

 

De kans dat er nog dit jaar gedraaid wordt is volgens Eurydice Gysel heel klein.  Matthias Schoenaerts zou 35 dagen voor de camera’s staan en zit vrijwel in iedere scène.  En vanaf begin november moet hij in Amerika zijn om er ‘Rust and Bone’ ofte ‘De Rouille et d’Os’ te promoten die in het najaar aan de andere kant van de oceaan in de bioscopen komt. `

 

Het is alleszins zeker dat Matthias Schoenaerts nog altijd de film zeer graag wil doen.  Hij vertelde eerder aan Cinevox dat hij ‘Waste Land’ ‘een heel bijzonder project’ vond. ‘Het laatste luik van de trilogie die hij aan het maken was.  Wordt iets heel pittigs.  Ik denk dat Pieter klaar is om echt de film te maken die hij wil maken en die hij kan maken.  Ja, dat wordt iets uitzonderlijk,’ zei hij onlangs nog.
Hopelijk blijft hij er zo over denken, want er zijn nu eenmaal geen twee Belgische acteurs die een keiharde Brusselse flik kunnen spelen en vlot kunnen overschakelen van het Nederlands naar het Frans en omgekeerd.  Bovendien is er geen tweede Belgische ster die zijn charisma heeft en ook nog eens zoveel volk naar de kassa kan lokken. Er zou nu gemikt worden op volgend jaar.  Misschien wordt Bouli Lanners dan weer de tegenspeler van Matthias. Of misschien is Jonathan Zaccai dan weer beschikbaar.  Wij duimen in ieder geval voor Pieter Van Hees, Eurydice Gysel, Matthias Schoenaerts en de hele ploeg.

 

Zie ook :

De toekomstige projecten van Matthias Schoenaerts

Pieter Van Hees draait met Matthias Schoenaerts

 

 

Check Also

Matthias Schoenaerts wordt Johnny Hallyday!

Heet van de naald: Matthias Schoenaerts is gecast voor de hoofdrol in ‘Que je t’aime’, …