Op de set van ‘Image’

Geweldige kerels, Adil El Arbi en Bilall Fallah! Met hun eerste kortfilm ‘Astaghfiro’ bewezen ze al dat ze ambitie hadden, met hun tweede, ‘Broeders’, viel alles in de plooi. Geboren vertellers, begeesterde jongelingen en mannen die van film houden. Ze willen films maken. Veel en zo snel mogelijk. ‘Broeders’ leverde hen de VAF Wildcard op en 60.000. euro. De al even gepassioneerde jonge producenten Hendrik Verthé en Kobe Van Steenberghe namen hen aan boord en verdubbelden dat — in filmtermen — bescheiden bedrag en samen beslisten ze om ervoor te gaan. De voorbije maanden waren Adil en Bilall bijgevolg in Brussel aan de slag om die eerste lang verhoopte langspeelfilm te kunnen draaien. En nu zijn ze hem aan het afwerken. ‘Image’ heet ie.

De film speelt zich grotendeels af in het Brusselse, downtown Molenbeek en Schaarbeek. De regisseurs noemen hun film ‘Image’, omdat hij over het imago gaat dat die wijken hebben. Een verkeerd imago zo vinden zij. En ze willen het blazoen van de wijken wat oppoetsen. Hoewel, ze beloven tegelijkertijd een film die als een mokerslag zal aankomen.

 

Joren Seldeslachts

Het is het verhaal van de jonge, ambitieuze journaliste Eva die tijdens het maken van een reportage wordt meegesleept in de wereld van de sympathieke Marokkaanse rough guy Lahbib. De hoofdrollen worden gespeeld door Laura Verlinden, Nabil Mallat en Gène Bervoets. In de bijrollen vinden we ondermeer Geert Van Rampelberg, Wouter Hendrickx, Joren Seldeslachts, Sanâa Alaoui en Mounir Ait Hamou.

Intussen heeft ook Peter Bouckaert met zijn toonaangevende productiemaatschappij Eyeworks als co-producent de film vervoegd. Hij wil er helpen voor zorgen dat ‘Image’ zeker een distributeur vindt en met de nodige ondersteuning in de bioscopen komt. Dat laat het beste verhopen.

Wij waren op de set en spraken er met Adil, Bilall, Laura, Joren en Hendrik. Klik op de items hieronder en u zult zien en horen wat die jonge, getalenteerde mensen te zeggen hebben.

een heel klein budget

‘Image’ is een film met een boodschap’

‘Image’ wordt een urban thriller

wie is het brein en wie is de muscles? De taakverdeling

de muziek is belangrijk

Kubrick achterna

Laura werkt graag met Nabil

waar gaan we ‘Image’ zien?

 

Zie ook :

Adil en Bilall tijdens de montage in de kelder (‘Het Witte Doek’)

Adil en Bilall vechten tegen vooroordelen

Hendrik Verthé
Bilall Fallah
Adil El Arbi
Joren Seldeslachts en Laura Verlinden

Check Also

Matthias Schoenaerts wordt Johnny Hallyday!

Heet van de naald: Matthias Schoenaerts is gecast voor de hoofdrol in ‘Que je t’aime’, …