Mistral Guidotti en zijn Overpeinzingen bij de Overgang van ’17 naar ’18

De jonge acteurs uit ‘Home’ werden collectief bekroond met een Ensor voor de beste mannelijke hoofdrol, en bij de Magritte’s is deze Mistral Guidotti degene die eruitspringt. Eigenlijk waren alle jonge acteurs die Fien Troch ontdekte voor haar film ‘Home’ pure natuurtalenten.  Dat Mistral Guidotti bij nominaties van de filmprijzen aan de andere kant van de taalgrens los van zijn tegenspelers verkozen is, heeft misschien te maken met het feit dat hij geboren is met een artiestennaam die klinkt alsof hij door Bob Dylan himself is bedacht. Nog beter is dat Mistral wel iets heeft van de krachtige, noordelijke wind waar hij naar genoemd is.  Je voelt hem of je wilt of niet.  Hij blijft in de kleren hangen. Niet toevallig was het ook zijn gezicht dat op de videoclip van ‘Magazine’ plakte, een nummer van Chromatics, dat in de film te horen is.  Chromatics is trouwens de band van diezelfde Johnny Jewel die voor de filmmuziek van ‘Home’ zorgde. Mistral was onlangs ook te zien in de nieuwste van VAF Wildcard-winnaars Boris Kuijpers en Ruth Mellaerts : ‘The Day The Dogs Disappeared’. Mistral vulde onze vragen in. Hier zijn z’n antwoorden.

Sebastian Van Dun, Loïc Bellemans en Mistral Guidotti mogen na winst bij de Ensors hun eigen ster inhuldigen op de Oostendse dijk (foto Bart Baevegems)

1. Waar hoop jij in 2018 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?

Ik ben benieuwd naar wat staat te wachten in 2018. Ik hoop verder met gedreven jonge regisseurs te werken. Ik kijk uit naar de kortfilm van Lore Vandebeek en Kristof Lauwers die reeds opgenomen is. In ‘Discesa’ vertolken mijn broertje en ik de rollen in het Italiaans. Voor de rest doe ik audities en wil ik wat met theater doen.

2. Welke zijn de Belgische films waar jij naar uitkijkt?

‘Meer dan bloed’ van Nino Islaw

3. Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

Mistral en zijn broer op de set van ‘Discesa’

Zeker Sebastian Schaevers, Loic Bellemans, Ramy Moharam Fouad, ga je nog van horen.

4. Wie breekt er nationaal en internationaal door?

Ik zag onlangs Jan Bijvoet in ‘El abrazo de la serpiente’, benieuwd naar verder werk internationaal.

7. Wie mag van jou de nieuwe master worden van het Filmfestival van Oostende?

Jim Carrey

 

Zie ook : 

Anderen die vooruitblikken

Fien Troch over het jonge geweld in haar ‘Home’

Check Also

Sarah Vandeursen over haar rol in ‘Skunk’!

Sarah Vandeursen brak bij het grote publiek door als Conny Komen, een van de twee …