Miel Van Hoogenbemt stelt zijn ‘Fils Unique’ voor

Miel Van Hoogenbemt is een selfmade-man.  Hij heeft nooit filmschool gevolgd, maar geeft intussen al jaren les aan de filmschool.  Eigenlijk is hij zijn filmcarrière gewoon begonnen bij de televisie, als regisseur van ‘Cijfers en Letters’, het dagelijks quizprogramma van Zaki, tegenwoordig vooral bekend als de papa van de jongens van Soulwax.  Miel herinnert zich nog hoe ze in korte broek in de studio liepen tussen de opnamen door.  Miel beweert van zichzelf dat hij de stiel leerde bij ‘Wittekerke’, door met acteurs te werken, en door dagelijks te draaien.  Hij zou later ook nog de serie ‘Het Huis Anubis’ opstarten voor Studio 100 en mocht ook enkele afleveringen van ‘Aspe’ regisseren.

Maar de perfect tweetalige Brusselaar komt als filmregisseur beter aan de bak in Wallonië dan in Vlaanderen.  Eerst maakte hij het aangrijpende sociale drama ‘Miss Montigny’, nu kan hij zich van de diensten van Dominique Sampiero bedienen, een Franse scenarist die eerder voor Bertrand Tavernier de scripts voor de films ‘Holy Lola’ en ‘Ca Commence Aujourd’hui’ schreef, en levert hij met ‘Fils Unique’ een film af die hij zijn meest persoonlijke film noemt.  Ook niet onbelangrijk om te vermelden natuurlijk is dat hij tussendoor de romantische komedie ‘Man Zoekt Vrouw’ maakte, met Jan Decleir, de Roemeens Maria Popistasu en Wim Opbrouck.

‘Fils Unique’ gaat over ene Vincent. Hij is 40 jaar oud en woont alleen met zijn dochter Lucile. Hij verdient zijn brood als fotograaf met het maken van huwelijksreportages.  Wanneer zijn moeder kanker krijgt en in het ziekenhuis belandt, belooft hij haar om voor de gelegenheid onderdak te bieden aan zijn oude vader, met wie hij eigenlijk al tien jaar in onmin leeft.  De confrontatie met zijn vader leidt hem ongewild terug naar zijn jeugd.

Van Hoogenbemt draaide de film in de buurt van Rijsel en werkt ook met een befaamde Franse acteur in de rol van de vader, Patrick Chesnay. Zijn zoon wordt gespeeld door een acteur die in Wallonië in korte tijd de sterrenstatus heeft veroverd, Laurent Cappeluto.  Verder zien we ook Sophie Quinton, de jongedame die eerder al schitterde in ‘Miss Montigny’ en ook andere vrouwelijke talenten als Anna Galiena, Désirée Nozbush, Fanny Valette en Tania Garbarski.

BEKIJK HIER HET INTERVIEW DAT WE MET MIEL VAN HOOGENBEMT HADDEN.

KLIK OP DE VRAAG EN U KRIJGT HET ANTWOORD TE ZIEN.

Wie is Miel Van Hoogenbemt?

Waarover gaat de film?

Wat zijn de carrièrekansen van de film in Frankrijk?

Waar is het allemaal begonnen?

Waarom de ene film in het Nederlands, de andere in het Frans?

Denkt hij films in het Nederlands?

– Is oprecht acteren gelijk in alle talen?

Hoe bent u bij Dominique Sampiero terechtgekomen?

Is Miel Van Hoogenbemt een BV of een WC?

Hoe moeilijk is het om een film gefinancierd te krijgen?

– Wat kan een regisseur van acteerwerk leren?

 

‘Fils Unique’ komt uit in België op 15 februari.  Bekijk hier de TRAILER

Check Also

Titus De Voogdt en Hans Buyse over ‘Zodiac’!

Recent staken Titus De Voogdt (‘King of the Belgians’, ‘The Barefoot Emperor’) en Hans Buyse …