Michiel Dhont en zijn Overpeinzingen bij de Overgang van ’17 naar ’18

Winnaars van een VAF-Wildcard zijn mensen die een toekomst hebben in de filmwereld.  Dat is bijna een axioma in de Vlaamse filmwereld.  Want de rij bekende filmregisseurs die zo’n trofee in hun kast staan hebben en de bijbehorende centen mochten opstrijken, is zo lang dat de winnaars van een VAF- Wildcard die geen langspeler hebben gemaakt, intussen uitzonderingen op de regel zijn.  Michiel Dhont is bovendien de broer van zijn broer.  En die broer heet Lukas Dhont en draaide de voorbije maanden zijn eerste langspeler : ‘Girl’. Terwijl Michiel zelve zich in Leuven liet opmerken met zijn kortfilm ‘Poor Kids’, waarvoor hij op de studentencompetitie in Gent al een speciale vermelding kreeg. 

1. Waar hoop jij in 2018 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?

Eerst en vooral wil ik me wat verdiepen/ervaring opdoen binnen de productionele kant van film. Er staan een paar projecten klaar waarin ik me in het productie-team mag vervoegen. Daarnaast zou ik natuurlijk ook graag beginnen schrijven aan iets nieuw. De VAF-wildcard die ik gewonnen heb op IKL heeft me daar natuurlijk een grote boost voor gegeven.

2. Welke zijn de Belgische films waar jij naar uitkijkt?

Uiteraard ben ik enorm benieuwd naar de film ‘Girl’ van mijn broer, Lukas. Ik heb de film gevolgd van achter de schermen, en kijk enorm uit naar het eindresultaat.Ook ‘Coureur’ van Kenneth Mercken en de nieuwe film van Patrice Toye staan al op mijn lijstje. Maar voor de film van Patrice Toye zal ik nog even moeten afwachten.

3. Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

Ik heb het misschien al eens vermeld, maar ik denk dat mijn hele cast en crew nog zeker van zich zullen laten horen. Ik had een team die volledig achter mij stond en zo een mensen heb je nodig wanneer je een film maakt!
Meer specifiek, ben ik heel benieuwd wat mijn hoofdacteur Tijmen Govaerts nog allemaal in zijn mars heeft!

Ann-Julie Vervaeke die bezig is met haar debuutfilm zou ik zeker ook in de gaten houden.

4. Wie breekt er nationaal en internationaal door?

Ik denk dat er een een aantal debutanten aankomen die zeker hun stempel zullen zetten binnen de Vlaamse cinema.
Nathalie Teirlinck heeft internationaal al een mooie indruk achtergelaten. Ik denk dat haar volgende film wel eens volledig raak zou kunnen zijn! Ik gun het haar alleszins enorm hard!

5. Pierre Drouot zal vermoedelijk nog lang niet stoppen met werken, maar zijn taak als directeur-intendant van het VAF zit erop. Wat heeft hij volgens jou als directeur-intendant betekend voor de Vlaamse film?

Ik vind het super dat jonge mensen de kans krijgen om hun project te verwezenlijken. Dat er een mengeling is van reeds gevestigde waarden en debutanten. Dit heb ik toch alleszins zo ervaren de voorbije jaren. Ik ken hem niet persoonlijk, maar daar wil ik hem zeker voor bedanken! (En hopelijk blijft dit nog zo verdergaan)

6. Heb jij tips voor de nieuwe directeur-intendant van het VAF?

Zeker jonge debutanten blijven steunen! 😉

7. Wie mag van jou de nieuwe master worden van het Filmfestival van Oostende?

Van mij mag Jeroen Perceval zeker de nieuwe master worden.

 

Zie ook : 

Anderen die vooruitblikken

Michiel Dhont over ‘Poor Kids’

Check Also

Sarah Vandeursen over haar rol in ‘Skunk’!

Sarah Vandeursen brak bij het grote publiek door als Conny Komen, een van de twee …