Matthias Schoenaerts aan de zijde van Garrett Hedlund

Het is de tijd van het jaar dat we mogen verwachten om de oren geslagen te worden met nieuws over nieuwe filmprojecten.  Dat krijg je als al het voorname filmvolk van de wereld ergens onder één dak gaat kruipen. Of op de terrasjes van de Croisette.  En zo is er meteen ook weer nieuws over Matthias Schoenaerts.  Screen International meldt dat onze landgenoot te zien zal zijn in ‘The Sound of Philadelphia’ aan de zijde van Garrett Hedlund (‘Mudbound’, ‘On the Road’) en Scoot McNairy (‘Argo’). De film zal geregisseerd worden door de Franse schrijver-regisseur Jérémie Guez, en het moet een misdaadfilm worden die zich zal afspelen in… De titel zegt het al: Philadelphia.

De Franse schrijver-regisseur Guez heeft iets met de Belgen.  Zijn regiedebuut, de thriller ‘A Bluebird In My Heart’, draaide hij in België, met onder meer Veerle Baetens en Lubna Azabal voor de camera, en mensen als Dimitri Karakatsanis, Dieter Diependaele, en Sofie Tusschans erachter, en hij was ook al de scenarist van  ‘The Bouncer’, de film met Jean-Claude Van Damme en Kevin Janssens die onlangs in ons land wordt gedraaid. Daarnaast werkte hij ook mee aan het scenario van ‘Carnivores’ van de broertjes Jérémie en Yannick Renier. In het bericht dat net in Screen verscheen, wordt trouwens gezegd dat ook ‘The Sound of Philadelphia’ een Frans-Amerikaans-Belgische productie is. De opnames beginnen in augustus.

‘The Sound of Philadelphia’ vertelt het verhaal van Peter Flood die machteloos toekijkt wanneer zijn zusje omver wordt gereden door de roekeloze buurman. De vader van Peter is op wraak uit, maar slaat alleen nog diepere wonden in het leven van alle betrokkenen. Twintig jaar later is Peter volwassen en zit hij in het lijf van Matthias Schoenaerts. Die worstelt nog altijd met een schuldgevoel. Hij tracht afstand te nemen van de familie, maar intussen klimt zijn neef Michael (Hedlund), met wie hij is opgegroeid, op de trappen van de criminele hiërarchie. En komen de vragen van verraad en wraak vanzelf weer aan de oppervlakte. Als dat maar goed afloopt.

Met ‘The Sound of Philadelphia’ kunnen we meteen nog een titel aan de lijst films toevoegen waarin Schoenaerts in de komende tijd nog te zien krijgen. Daar staan onder meer nog titels op als ‘Radegund’ van Terrence Malick, ‘Mustang’ van Laure de Clermont-Tonnerre, ‘Kursk’ van Thomas Vinterberg, ‘Territoires’ van David Oelhoffen en ‘Sound of Metal’ van Darius Marder.

Check Also

Op de première van Arcadia!

Onlangs schitterde de cast en crew van Arcadia in blauwe en grijze tinten op de premiere …