Matthias Schoenaerts aan de zijde van Michelle Williams?

Voorlopig zijn het nog geruchten, maar ze doen wereldwijd de ronde : Matthias Schoenaerts zou binnenkort te zien zijn aan de zijde van Michelle Williams in de Amerikaanse film ‘Suite Française’. Het was te verwachten dat er plots zo’n nieuws uit de lucht zou vallen.

Hij zou de rol spelen van een Duitse officier die een Franse vrouw in de gaten moet houden tijdens de tweede wereldoorlog.  Om ze vooral niet uit het oog te verliezen neemt hij zijn intrek bij de vrouw en haar schoonmoeder. De vrouw zou vertolkt worden door Michelle Williams, de zeer getalenteerde actrice die de voorbije jaren een indrukwekkend palmares verzameld heeft. Ze zat in ‘My Week with Marilyn’, maar even goed in ‘Blue Valentine’ als in ‘Brokeback Mountain’.  De schoonmoeder zou gespeeld worden door Kirstin Scott Thomas.

‘Suite Française’ is ook de titel van de gelijknamige roman van Irène Némirovsky, een Franse schrijfster van Joods-Oekraïense afkomst, die haar verhaal situeert in 1940.  Némirovsky was al een bekende schrijfster toen ze in 1942 naar Auschwitz werd afgevoerd en stierf.  De roman waarop de film gebaseerd is, werd ontdekt na haar dood.

Allerlei Amerikaanse publicaties hadden eerder Matthias Schoenaerts uitgeroepen tot de acteur die we in de toekomst in de gaten zouden moeten houden.  En het blijken geen loze woorden.  De regisseur die ‘Suite Française’ zou verfilmen, zou Saul Dibb zijn.  Dat is de man die eerder ook al ‘The Duchess’ draaide, met Keira Knightley in de hoofdrol.

Naar gelang de bron wordt er gesproken over een start van de opnamen begin volgend jaar in Hongarije of in Londen.

H

Check Also

In gesprek met de makers van ‘Bad Bad Belgium’!

Sommige dingen leer je niet in de les geschiedenis… De reeks ‘Bad Bad Belgium’ vertelt …