Matthias Schoenaerts aan de zijde van Kate Winslet in een film van Alan Rickman???

Als we het doorgaans goedgeïnformeerde Indiewire mogen geloven, dan begint Matthias Schoenaerts nog dit voorjaar aan de opnamen van ’A Little Chaos’, in een regie van acteur Alan Rickman, die in 1997 zijn eerste en enige langspeelfilm ’The Winter Guest’ regisseerde.

Rickman spendeerde een groot deel van het najaar nog in ons land, voor de opnamen van de nieuwe film van de Franse regisseur Patrice Leconte, die voor het eerst een langspeelfilm in het Engels draaide, met in de hoofdrollen naast Rickman, ook Rebecca Hall en Richard Madden.  32 dagen filmde het gezelschap in plaatsen als Durbuy, Binche, Verviers en Brussel om het verhaal in te blikken van ’Widerstand der Wirklichkeit’, een onafgewerkte novelle van Stefan Zweig, die pas na de dood van de auteur werd ontdekt.  Dat de opnamen van die film in België plaatsvonden, had opnieuw alles te maken met het gunstige filmklimaat in ons land.  En dan hebben we het uiteraard niet over de klimatologische omstandigheden.

Maar Rickman was dus meer dan een maand in België.  Waar we een acteur lopen hebben waar de hele wereld over praat.  Is hij zo bij Matthias Schoenaerts uitgekomen?  We hopen het ooit te vernemen.

’A Little Chaos’ gaat volgens Indiewire over twee landschapsarchitecten die ten tijde van Lodewijk XIV wedijverden om een nieuwe fontein te mogen aanleggen in de tuinen van Versailles.  Het scenario is van ene Allison Deegan.  De twee hoofdrollen zouden vertolkt worden door Kate Winslet en Matthias Schoenaerts.  Winslet en Rickman zijn natuurlijk geen onbekenden voor elkaar.  Ze waren samen te zien in de film ’Sense & Sensibility’.

Indiewire benadrukt dat het wel eens een heel druk jaar zou kunnen worden voor Matthias Schoenaerts.  Want er is ook ’Suite Française’, een verhaal dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog en dat geregisseerd wordt door Saul Dibb (’The Duchess’). Zijn tegenspeelsters in die film zijn Michelle Williams en Kristin Scott Thomas.  De opnamen van ’Suite Française’ zouden eind augustus, begin september moeten beginnen.  Nu maar hopen dat hij nog tijd heeft voor ’Les Ardentes’ of ’D’Ardennen’ van Robin Pront, naar een scenario van Jeroen Perceval.  Pront draaide eerder de kortfilm ’Injury Time’ met Schoenaerts en Perceval.

De eerste films waarin we onze landgenoot dit jaar aan het werk zullen zien, zijn ’Blood Ties’ van Guillaume Canet met onder meer Mila Kunis, Marion Cotillard en Clive Owen en ’The Loft’, de Amerikaanse film van Erik Van Looy waarin Schoenaerts de rol herneemt die hij eerder in ’Loft’ speelde.

 

 

Check Also

In gesprek met de makers van ‘Bad Bad Belgium’!

Sommige dingen leer je niet in de les geschiedenis… De reeks ‘Bad Bad Belgium’ vertelt …