Matteo Simoni is Rocco

Matteo Simoni is al een tijdje een bekend gezicht.  De 25-jarige man liep school aan de toneelafdeling van het Herman Teirlinck Instituut.  Hij begon ook als theateracteur, liep stage bij ‘Olympique Dramatique’ en was ook actief bij NTGent.  In 2008 richtte hij mee het theatergezelschap FC Bergman op.  Op televisie was hij te zien in de series ’16+’ , ‘LouisLouise’ en ‘Rang 1’.  Met film heeft hij nog minder ervaring.  Hij was tot nu toe alleen te zien in bijrollen in ‘Zot van A.’ en ‘Weekend aan Zee’.  Maar in ‘Marina’ speelt hij de hoofdrol.  Een rol waar hij al lange tijd zijn zinnen op had gezet.

Er zullen twee Rocco’s zijn in ‘Marina’.  De eerste is het tienjarige jongetje dat een eenvoudig en zorgeloos leventje leidt onder een stralende Zuid-Italiaanse zon.  Altijd blootvoets, altijd een glimlach om zijn lippen, altijd één of andere kwajongensstreek in gedachten.  Pas wanneer zijn familie naar Waterschei verhuist, ontdekt hij dat het leven ook hard kan zijn voor wie arm is en minderbedeeld.  Maar de immigrantenjongen is veerkrachtig en vergeet nooit het advies dat hij van zijn flamboyante nonkel Antonio meegekregen heeft : je kunt alles doen wat je wil in het leven als je het maar doet met passie en creativiteit.  Daar leren we de Rocco kennen aan wie Matteo gestalte geeft, de jongeman die zich probeert te uiten met muziek.

Matteo Simoni is dan wel van Italiaanse afkomst, maar sprak zelf geen Italiaans toen Stijn Coninx eraan dacht om het levensverhaal van Rocco Granata te verfilmen.  Hoe kreeg hij die rol dan uiteindelijk te pakken?  Hij vertelt het ons zelf.

 

zie ook :

‘Marina’, een film van Stijn Coninx

 

Check Also

‘Back To Black’ en Hooverphonic in de Roma!

In juli is het exact 13 jaar geleden dat we afscheid namen van één van …