Marc Punt over 2013

Zoals Marc Punt zijn er geen twee in de Vlaamse filmindustrie.  Weinigen kunnen in ieder geval zijn adelbrieven voorleggen. Jarenlang vormde Punt met Jan Verheyen een onafscheidelijk duo.  Samen verdeelden ze de betere commerciële in België en gingen op de duur ook zelf films maken.  Ze gaven Erik Van Looy zijn eerste kansen om te regisseren, produceerden de succesvolste film van Robbe De Hert, ‘Blueberry Hill’ en op de duur gingen ze zelf achter de camera postvatten.  Punt wist al dat hij kon schrijven en zette aan de lopende band scenario’s op papier, maar ook hij nam plaats in de regiestoel. ‘She Good Fighter’ en ‘Dief’ waren zijn eerste films. Toen de paden van Verheyen en Punt scheidden, vond Marc Punt een andere partner in Guy Goossens.  Hij schreef zelf de scenario’s van de films en de series die ze deden, nam geregeld ook de regie van tal van afleveringen van ‘Matroesjka’s’ voor zijn rekening, maar hij kwam er niet meer aan toe om films te regisseren.  Maar daar komt nu verandering in.  Het vervolg op ‘Frits en Freddy’ — dat hij zelf geschreven en geproduceerd had — regisseert hij zelf.  ‘Frits en Franky’ wordt dus een beetje van een comeback van deze maverick van de Vlaamse film.

 

1. Waar hoopt u in 2013 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?

In 2013 komt ‘Frits & Franky’ uit en als niet-gesubsidieerd filmmaker kan ik het me, in tegenstelling tot alle andere Vlaamse regisseurs, niet veroorloven dat die film commercieel flopt. Als ‘Frits & Franky’ succesvol wordt, ga ik in 2013 vooral schrijven aan een nieuw project dat ik ergens in 2014 wil draaien.

2. Welke zijn de Belgische (en eventueel internationale) films waar u naar uitkijkt?

Nationaal: ik kijk wel uit naar ‘Het Vonnis’ van Jan Verheyen, omdat het een echt relevante film zou kunnen worden.

Internationaal: ‘Rush’, de nieuwe film van Ron Howard, gesitueerd in het Formule 1-circuit en gebaseerd op het beste scenario dat ik de laatste jaren heb gelezen en ik hou niet eens van autoraces.

3. Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

2013 wordt het jaar van Sven De Ridder. Eindelijk…

4. Wie breekt er nationaal en internationaal door?

Nationaal: Sven De Ridder dus…

Internationaal: Phillippe Geubels in Nederland of is dat niet internationaal genoeg ?

 

Keer terug naar de lijst

 

Check Also

‘Back To Black’ en Hooverphonic in de Roma!

In juli is het exact 13 jaar geleden dat we afscheid namen van één van …