Maaike Cafmeyer kiest haar Jonge Helden en haar Masterselectie

Het Filmfestival van Oostende heeft actrice Maaike Cafmeyer aangesteld als Master. Zo zal Maaike, naast gastvrouw en jurylid, ook curator zijn van haar eigen Masterselectie en haar Jonge Helden. Zowel op TV, in theater als in diverse langspeelfilms leverde de Westvlaamse Cafmeyer al indrukwekkend werk. Ze speelde ze o.a.mee in de successeries ‘Eigen Kweek’, ‘Marsman’ ‘Aspe’ en ‘Het Geslacht De Pauw’. In langspeelfilms kennen we haar vooral van ‘Loft’. In 2014 vertolkt ze de rol van ook mee in de musical ‘14-18’.

De Masterselectie die tijdens het FFO15 geprogrammeerd wordt, bevat de favoriete films van de Master. De selectie van Maaike is zeer gevarieerd en bevat een brede waaier aan genres maar thema’s als waarheid en leugen staan centraal.

 

·       ‘Adams Aebler’ (‘Adam’s Apples’), Anders Thomas Jensen (Denemarken, 2007)

·       ‘Adaptation’, Spike Jonze (USA, 2002)

·       ‘Before The Devil Knows You’re Dead’, Sidney Lumet (USA, 2007)

·       ‘Big Fish’, Tim Burton (USA, 2003)

·       ‘Happiness’, Todd Solondz (USA, 1998)

·       ‘Ikiru’ (‘Living’), Akira Kurosawa (Japan, 1952)

·       ‘L’adversaire’, Nicole Garcia (Frankrijk, 2002)

·       ‘Waking Ned Devine’, Kirk Jones (UK, 1999)

 

De 3 Jonge Helden van Maaike

Maaike stelt ook 3 Jonge Helden voor aan het grote publiek. De Jonge Helden zijn jonge mensen waarmee zij als actrice heeft samengewerkt en die volgens haar op audiovisueel vlak blijk geven van uitzonderlijk talent.

 

Wim Geudens is een jonge Belgische regisseur en scenarioschrijver. Tijdens zijn loopbaan bij de filmacademie maakte hij twee succesvolle kortfilms die de wereld rondreisden en thuiskwamen met enkele geweldige souvenirs: Beste Debuut award op International Kortfilmfestival Leuven & een speciale vermelding op The Palace International Short Film Festival in Bulgarije, beide voor ‘Beats of Love’.

 

Flor Decleir is een jonge Vlaams acteur. Hij heeft zijn talent al kunnen bewijzen in allerlei verschillende projecten. Zo was hij al te zien in de televisieseries ‘David’ en ‘Vossenstreken’ en vertolkte hij een kleine rol in de Vlaamse film ‘Marina’. Flor speelde ook een rol in de kortfilm ‘De Weg Van Alle Vlees’ van Deben Van Dam in 2013 waarvoor hij de publieksprijs kreeg op het Internationaal Kortfilmfestival Leuven.

 

Aäron Roggeman is een jonge Vlaamse acteur uit Merksem. Deze jongeman werd opgemerkt voor zijn rol in de prent ‘Booster’ uit 2014. Daarnaast was hij onder andere ook al te zien in de televisieserie ‘Connie en Clyde’, in de kortfilm ‘Cadet’ en speelt hij nu ook de hoofdrol in de film ‘My First Highway’. De kleine kijkers zullen hem kennen van de Ketnet programma’s ‘Smos’, ‘Het Langste Lied’  en ‘De Pretroulet’.

Zie ook :

Maaike over haar mastership

Maaike wordt master

Check Also

Opnames ‘Patsers’ gaan 22 juli 2024 van start!

De opnames van de film ‘Patsers’ gaan vanaf 22 juli van start in Antwerpen. Ook …