Leni Huyghe over 2013

Voor haar eerste kortfilm ‘St. James Infirmary’ won ze de debuutprijs op het Internationaal Kortfilmfestival van Leuven, met haar tweede, ‘Matteus’ was ze geselecteerd voor de Cinéfondation in Cannes en nu is haar derde klaar, ‘Do you know what Love is’, volgens kortfilm.be een portret van een jonge generatie op zoek naar liefde.  Wij klopten bij Leni aan niet met de vraag naar liefde, we wilden gewoon enkele antwoorden op onze nieuwjaarsvraagjes.  En ze heeft die voor ons met veel liefde beantwoord.

 

1. Waar hoopt u in 2013 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?

 

Ik hoop te kunnen blijven schrijven, een beetje professionele filmwereld verkennen, paar keer stevig op mijn bek gaan en graag ook op set staan bij professionele producties…ik zie wel.

 

2. Welke zijn de Belgische (en eventueel internationale) films waar u naar uitkijkt?

 

Ik kijk heel erg uit naar Bas Devos zijn film, maakt geen evident werk en ik denk dat hij het zichzelf ook niet gemakkelijk heeft gemaakt, wat een compliment is…

 

3. Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

Goeie cameramannen: Grimm Vandekerckhove en David Williamson, nog samen op school gezeten, elk een hele persoonlijke stijl en voeling met verhaal en beeld. Ze hebben beiden aan een langspeler meegewerkt en ik ben heel benieuwd naar het resultaat. Ik schrijf dit ook op omdat ze het heel gênant gaan vinden dat ik dat zeg, hehehehe.

4. Wie breekt er nationaal en internationaal door?

Fien Troch heeft met ‘Kid’, een ongelooflijk mooie film gemaakt en ik hoop dat het publiek gaat kijken naar die film en er daarna heel lang over door discuteert op café!

Bekijk ook :

het interview met Leni Huyghe naar aanleiding van ‘Matteus’

 

Terug naar de lijst

 

Check Also

Jasper Nijsmans benoemd tot Hoofd Promotie Vlaams Audiovisueel Fonds!

Het bestuur van het Vlaams Audiovisueel Fonds heeft de aanstelling goedgekeurd van de nieuwe leidinggevende …