Kristof Hoornaert en zijn Overpeinzingen bij de Overgang van ’17 naar ’18

(foto KVdm – Cinevox)

Heel veel respect voor deze man.  Omdat hij altijd koppig zijn eigen weg is gegaan.  De filmschool volgde hem niet, dus zag hij er van af.  Hij maakte kortfilms op zijn manier, had moeite om steun en producenten te vinden, maar bleef het doen zoals hij het wilde. Dat zijn keuze met zich meebracht dat hij als fabrieksarbeider aan de slag moest om zijn droom als filmmaker te kunnen volhouden, nam hij erbij.  En met zijn eerste langspeler ‘Resurrection’ bleef hij ook koppig zijn eigen richting uitgaan.  Door weinigen gevolgd, maar wel overtuigd van zijn zaak.  Hij haalde intussen enkele belangrijke festivalselecties binnen, zit terwijl je dit leest wellicht op een Hollywood-festival in Capri, maar zal vast en zeker tijdig terug zijn om op 10 januari de release van zijn film mee te maken. Voor hij het vliegtuig richting Amerika opstapte, beantwoordde hij nog onze vraagjes.

1. Waar hoop jij in 2018 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?

Ik hoop in 2018 te kunnen bezig zijn met het scenario voor mijn tweede langspeelfilm. Ik hoop dat ik daarvoor de broodnodige steun van het VAF krijg om het scenario verder te kunnen ontwikkelen. Ik ben nog op zoek naar een Vlaamse producent voor mijn project, dus indien er geïnteresseerden zijn?

Verder komt mijn eerste langspeelfilm ‘Resurrection’ uit in Vlaanderen op 10 januari 2018 in zowel Galeries, Flagey, Lumière, Cartoons, Sphinx en Cinema Zed. Daarnaast zijn er nog talloze andere screenings doorheen het land (meer info: www.kristofhoornaert.com). De film is een audiovisuele en vooral beeldende trip, dus die moet je ervaren in de bioscoop. Daarnaast zetten zowel Johan Leysen als Gilles De Schryver indrukwekkende acteerprestaties neer. Camerawerk is van de Litouwer Rimvydas Leipus, bekend van het werk van Sharunas Bartas. Dus ga dat zien.

Verder kijk ik uit naar het internationaal film festival van Rotterdam waar de film geselecteerd is voor Bright Future, het programma voor jong aanstormend talent met een eigen visie. Blij dat ik daarbij mag horen.

En later op het jaar komt de film ook uit in Nederland via Contact Film (oa de distributeur van de films van Ceylan, Zvyagintsev,…). Benieuwd wat de film daar zal doen.

Voor de rest hoop ik ook nog werk te vinden in deze audiovisuele sector. Dus wie werk voor me heeft, mag me steeds contacteren: kristofhoornaert@hotmail.com

vlnr : Johan Leysen, Kristof Hoornaert, Gilles De Schryver, Mariano Van Hoof en Geoffrey Enthoven (foto KVdm – Cinevox)

2. Welke zijn de Belgische films waar jij naar uitkijkt?

‘Girl’ van Lukas Dhont en ‘Coureur’ van Kenneth Mercken.

3. Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

Lukas Dhont en Kenneth Mercken.

4. Wie breekt er nationaal en internationaal door?

Felix van Groeningen met zijn eerste Hollywoodfilm.

5. Pierre Drouot zal vermoedelijk nog lang niet stoppen met werken, maar zijn taak als directeur-intendant van het VAF zit erop.  Wat heeft hij volgens jou als directeur-intendant betekend voor de Vlaamse film?

Ik ken Pierre niet goed genoeg om er te kunnen over meepraten.

6. Heb jij tips voor de nieuwe directeur-intendant van het VAF?

Kijk verder dan Vlaanderen alleen en geef arthouse films een kans. Er is wel degelijk een geïnteresseerd publiek voor deze films.

7. Wie mag van jou de nieuwe master worden van het Filmfestival van Oostende?

Fien Troch.

 

Zie ook : 

Kristof Hoornaert keek vorig jaar ook al vooruit

En twee jaar geleden ook al

En drie jaar geleden ook al 

En vier jaar geleden ook al 

(foto KVdm – Cinevox)

Check Also

Sarah Vandeursen over haar rol in ‘Skunk’!

Sarah Vandeursen brak bij het grote publiek door als Conny Komen, een van de twee …