Koen Van Sande en zijn Overpeinzingen bij de Overgang van ’17 naar ’18

Koen Van Sande is een naam die bij de doorsnee filmkenner nog niet bekend is, maar wie zijn kortfilms zag, weet intussen dat er een regisseur schuilt in deze man die meer dan rijp is om de overstap naar het grote werk te zetten. Eigenlijk mocht dat al veel eerder gebeurd zijn. Maar omstandigheden zorgden ervoor dat zijn carrière hem jarenlang richting tv-entertainment uitstuurde, voor hij zich als regisseur en auteur ging verfijnen.  Je kon de man ook geregeld aantreffen als cameraman op tal van alternatieve producties.  Van alle markten thuis dus. En dat kan hem alleen maar ten goed komen. We kijken ten zeerste uit naar wat hij te denken, te zeggen en te bieden heeft. Net zoals we ook uitkijken naar zijn volgende (en misschien wel laatste) kortfilm, ‘Lockdown’.  Niet toevallig met topacteurs als Tibo Vandenborre en Lubna Azabal. Kijkt u ook al een beetje uit naar zijn antwoorden op onze vraagjes? Hier komen ze. 

1.Waar hoop jij in 2018 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?

David Vermander en ik hebben met ons productiehuis Cartouche en in coproductie met Desdfilm een dikke fictiereeks voor vtm aan de haak geslagen. We starten de draaiperiode begin mei 2018. 10 afleveringen spanning en humor, met als hoofdlocatie de fascinerende Kempen. Met een topcast waar ik nog niets mag over vertellen.

2. Welke zijn de Belgische films waar jij naar uitkijkt?

Al de auteursfilms. Plat commerciële hits interesseren me niet.

3. Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

Mijn leermeester, vriend, scenarist en scriptdokter Jacques Boon is op het hoogtepunt van zijn carrière. En ik zou hem helemaal voor mij alleen willen houden…hahaha.

4. Wie breekt er nationaal en internationaal door?

Ik wens het iedereen toe.

5. Pierre Drouot zal vermoedelijk nog lang niet stoppen met werken, maar zijn taak als directeur-intendant van het VAF zit erop. Wat heeft hij volgens jou als directeur-intendant betekend voor de Vlaamse film?

Hij heeft de passie voor film aangewakkerd en ons geleerd dat je er keihard moet voor werken.

6. Heb jij tips voor de nieuwe directeur-intendant van het VAF?

Zet je handtekening onder het komende script voor mijn eerste langspeler: ‘CLEAN’

7. Wie mag van jou de nieuwe master worden van het Filmfestival van Oostende?

Tomas Leyers van Minds Meet

Check Also

Sarah Vandeursen over haar rol in ‘Skunk’!

Sarah Vandeursen brak bij het grote publiek door als Conny Komen, een van de twee …