Koen De Bouw : een gesprek met de hoofdrolspeler uit ‘Het Vonnis’

Koen De Bouw speelt nog maar eens de hoofdrol in een grote Vlaamse film.  Jawel, we hebben het over zijn rol als Luc Segers in ‘Het Vonnis’. En hij doet dat nog maar eens uitstekend.  Al doet hij het vooral op een andere manier dan we van hem gewoon zijn.  En toch…   Wij hadden een gesprek met Koen en u kunt het hier bekijken.

 

Koen De Bouw speelt in ‘Het Vonnis’ van Jan Verheyen de rol  van Luc Segers, een succesvolle zakenman die gelukkig getrouwd is en vader van een kind, wanneer zijn geluk plots op blijkt.  Terwijl hij de wagen aan het voltanken is, steekt zijn vrouw de straat over om een brood te gaan kopen.  Maar daar stoot ze op een schoft, een stuk galgengebroed, en even later is ze dood.  Wanneer het personage van Luc Segers merkt dat er iets aan de hand is, steekt ook hij de straat over.  Zijn kind komt hem achterna gelopen en wordt omver gereden.  In een paar minuten tijd is Segers alles kwijt waar hij voor leefde.  De dader wordt gelukkig opgepakt, maar de procedure verloopt volgens het boekje en de advocate van de dader grijpt haar kans om haar klant vrij te krijgen wegens procedurefouten.  De moordenaar loopt op vrije voeten en dat kan Segers niet verdragen.  Hij wreekt zich en komt zelf in het beklaagdenbankje te zitten.

 

We zien een Koen De Bouw die we al vaker gezien, als een getormenteerd man. En toch is hij anders.  Hij vindt weer een variante.  Segers lijdt anders dan we dat gewoon zijn van De Bouw.  Een straffe, verbazingwekkende vertolking.

 

We hadden een gesprek met Koen De Bouw en we sommen hieronder de items op waar we het met hem over hadden.  Klik op de titeltjes en je hoort hem praten.

 

KOEN DE BOUW ZAG IN MONTREAL DAT HET VONNIS EEN UNIVERSELE FILM IS

 

De film van Jan Verheyen ging in wereldpremière op het Festival van Montréal.  En daar kreeg Koen De Bouw meteen te zien dat ook een internationaal publiek heel gepakt kon zijn door wat hier in de rechtbank gebeurt.

 

KOEN DE BOUW WEET DAT ‘HET VONNIS’ EEN BELANGRIJKE FILM IS

 

‘Het Vonnis’ is een film die er toe doet, een film met een zeker maatschappelijk belang.  En dat is niet onbelangrijk voor de acteur die er de hoofdrol in speelt.

 

 

KOEN EN ZIJN PIJN EN VERDRIET

 

Hoe vind je nog pijn en verdriet dat je nog niet vaker hebt laten zien, als je al zo vaak getormenteerde personages hebt gespeeld?

 

KOEN VERRAST ZICHZELF

 

Koen De Bouw mag dan vaak zijn melancholische kant aanspreken als acteur, binnen het palet van de melancholie vindt hij nog altijd nieuwe elementen, nieuwe kleuren, nieuwe ingrediënten.  Ook hier zien we hem zaken doen die we nooit eerder van hem zagen.

 

 

DE INTERNATIONALE CARRIèRE VAN KOEN

 

Koen De Bouw trad al wel eens aan in een Duitse film.  En het gerucht wil dat Lars Von Trier hem wou voor een grote rol in ‘Nymphomaniac’, maar dat hij weigerde.  Na de wereldpremière van ‘Het Vonnis’ in Montreal konden wij ons niet van de indruk ontdoen dat Koen echt wel rijp is voor een grote internationale film. Zelf vindt hij van niet.  Al zit hij binnenkort wel in de internationale serie ‘The Team’.

 

KOEN DE KOMIEK

 

In ‘Los Flamencos’ is Koen De Bouw ook te zien.  En is hij heel geestig.  Gaan we hem vaker zien in komisch werk?

Zie ook :

 

–       Jan Verheyen over ‘Het Vonnis’

–       De trailer van ‘Het Vonnis’

–       ‘Het Vonnis’ nu ook op het Festival van Chicago

–       Jan Verheyen wint in Montréal

–       Peter Bouckaert over waarom ‘Het Vonnis’ niet in Oostende te zien was

–       Cinevox bioscoopjournaal 18

–       Cinevox bioscoopjournaal 16

–       Interview Jan Verheyen

–       Koen De Bouw in de cast van ‘The Team’

–       Erik Van Looy doet ‘De Premier’ met Koen De Bouw

–       Koen De Bouw op de set van ‘Brasserie Romantiek’

 

Check Also

‘Back To Black’ en Hooverphonic in de Roma!

In juli is het exact 13 jaar geleden dat we afscheid namen van één van …