Bij de première van de Skladanowsky-productie 'Hashtag' mochten Steve de Roover en Kevin Hoed het uitleggen (foto Dalton Distribution)

Kevin Hoed en zijn Overpeinzingen bij de Overgang van ’17 naar ’18

Met een gevestigd productiehuis als Menuet dat vorig jaar nog verdween en Marmalade dat al een tijdje wankelt, is het ten zeerste uitkijken naar nieuwe durvers die het in zich hebben om nieuw filmtalent kansen te geven.  Steve De Roover en Kevin Hoed hebben allebei ambitie om zelf te regisseren, maar ze willen ook andere talenten ontdekken en lanceren en hebben daartoe het productiehuis Skladanowsky opgericht.  Dat één van hen gefascineerd is door horror en de andere door alles wat anders is, kan alleen maar verrassende resultaten opleveren. We vroegen hen allebei om onze vraagjes in te vullen.  Dit zijn de antwoorden van Kevin Hoed.

1. Waar hoop jij in 2018 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?
Begin 2018 releasen we een videoclip van een zeer beloftevolle Belgische band uit Hoogstraten – WHYES (zeker in de gaten te houden). Later in het voorjaar laten we nog 2 kortfilms vol de wereld los: ‘Quality Time’, van mijzelf, en ‘MUIL’, een ongezien Vlaams horrorverhaal met internationale allure, van Jasper Vrancken. Daarnaast ontwikkelen we momenteel nog een aantal kortfilmscenario’s met diverse regisseurs en is het zeker de bedoeling dat de  opvolger van de documentaire ‘Forgotten Scares’ er komt. Maar ditmaal gefocust op de Waalse kant! Zelf ben ik met andere scenaristen aan een fictie langspeler en televisiereeks  aan het schrijven.
2. Welke zijn de Belgische films waar jij naar uitkijkt?
Er is er eentje die voor mij met kop en schouders bovenaan op het lijstje staat, en dat is ‘Patser’. Het wordt onmiskenbaar een Adil en Bilall-film. En sowieso in al hun enthousiasme gaan ze sowieso veel kijkers weten te lokken.Daarnaast ben ik ook zeer benieuwd wat Eva Cools gaat brengen met ‘Cleo’, iets waar ze toch al zeer lang mee bezig is.
3. Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?
Ik ben zeer benieuwd naar naar het regiedebuut van Ish Ait Hamou, die met ‘Klem’ zijn eerste kortfilm gaat draaien. Op gebied van crew, zou ik zeker Benedict Van Acker, een jonge decorbouwer met ontzettend veel creatieve ideeën en ongelooflijke visie!
Jasper Vrancken, de regisseur waarmee we ‘Muil’ maakten. Zijn brein bruist van de ideeën, dus ik hoop dat hij de kans krijgt om zeker nog meer films te maken.
4. Wie breekt er nationaal en internationaal door?
Zonder twijfel: Matteo Simoni, die dankzij zijn Shooting Star, toch ook de nodige aandacht zal krijgen, want international betekent dat toch wel wat. Nationaal gezien, denk ik onder meer aan Joke Emmers. De rollen die ze tot nu heeft getoond op TV, daar toonde ze toch haar talent! En haar passage in ‘De Slimste Mens’ is ook niet onopgemerkt voorbij gegaan.
5. Pierre Drouot zal vermoedelijk nog lang niet stoppen met werken, maar zijn taak als directeur-intendant van het VAF zit erop. Wat heeft hij volgens jou als directeur-intendant betekend voor de Vlaamse film?
Hij heeft zeer veel betekend. In mijn ogen heeft hij de subsidie-maatregelen open getrokken naar veel bredere genres, waardoor ook ‘andere’ films de nodige steun kunnen genieten.Hij is er in geslaagd met het VAF ook een brug te slaan tussen  de verschillende creatieve sectoren en zelf een cross-over te laten ontstaan.
6. Heb jij tips voor de nieuwe directeur-intendant van het VAF?
Ik hoop in eerste instantie dat hij gaat verder bouwen op dat wat was, maar sowieso denk ik dat Erwin Provoost de beste keuze was voor deze functie.Ik hoop daarnaast ook dat hij nog verder gaat bouwen op die specifiekere genrekeuzes.Misschien moet hij ook eens nadenken om het onderscheid in de verschillende subsidies wat groter te maken, zodat er een duidelijke pot komt voor entertainment, auteurscinema en de zogeheten tv-films…Maar als ik hem dan persoonlijk 1 tip mag geven: steun Skladanowsky projecten!
7. Wie mag van jou de nieuwe master worden van het Filmfestival van Oostende?
Voor mij moet dat niet per sé een acteur zijn, daarom denk ik dat Bent Van Looy een zeer interessante keuze kan zijn.
Zie ook :
Bij de première van de Skladanowsky-productie ‘Hashtag’ mochten Steve de Roover en Kevin Hoed het uitleggen (foto Dalton Distribution)

Check Also

Sarah Vandeursen over haar rol in ‘Skunk’!

Sarah Vandeursen brak bij het grote publiek door als Conny Komen, een van de twee …