Karen Vanparys over 2013

In de jaren ’80 en ’90 was zij een wereldberoemd gezicht in Vlaanderen.  Zij was één van die actrices die in aanmerking kwam voor de betere rollen in de fictie.  Tot ze zich op een gegeven moment ging concentreren op het lesgeven en niet meer leek te willen meedraaien in de mallemolen van een sector waar soms heel druk gedaan wordt over wat tenslotte heel erg vluchtig is.  Maar Bart Van den Bempt heeft haar wel kunnen strikken voor een rol in een film die even stil wil staan bij het leven en de nietigheid ervan.  De foto’s van de shoot in Turkije doen al verlangen om de film te zien.  Om Karen te zien in wat hopelijk de rol van haar leven wordt.

Wij stelden ook aan haar onze nieuwjaarsvraagjes :

1. Waar hoopt u in 2013 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?

Ik hoop vooral in theater mijn ding te kunnen doen: jonge spelers verder begeleiden als theaterdocent en zelf een productie maken. Wat film betreft, zal het wat afwachten zijn. Als de reacties op ’82 Days in April’ voor mij goed zijn, dan hoop ik dat een aantal regisseurs aan mij denkt als zij zich buigen over boeiende scripts. Ik hou er wel van om met debuterende regisseurs te werken in kleine producties. Voor mij is de wisselwerking heel belangrijk. Als ik een pion ben in een groot geheel, dan interesseert het me minder .

2.Welke zijn de Belgische en eventueel internationale films waar u naar uitkijkt?

Zoals iedereen kijk ik uit naar ‘Marina’. Ik hou van het werk van Stijn en de cast die hij bijeen kreeg, belooft veel goeds. Ook met Lou als cameraman kan het niet fout gaan. Natuurlijk ben ik zelf erg benieuwd naar ’82 Days in April’. Ik heb er zelf de vrouwelijke hoofdrol in gespeeld, maar heb er nog niets van gezien. Spannend.

3. Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

Rik Zang, D.O.P. van ‘Rotkop’ en van ’82 Days in April’, lijkt me. Ook Bart Van den Bempt, regisseur van ’82 Days’ is een nieuwkomer en verdient alle aandacht.

4. Wie breekt er nationaal en internationaal door?

Anemone Valcke is een schitterende actrice, maar zij is niet alleen. Bij de jonge garde zie ik er veel klaarstaan om de wacht over te nemen. Hopelijk krijgt de filmindustrie geen al te harde klappen te verwerken, want talent is er hier in overvloed.

 

Bekijk ook :

Het Witte Doek over ’82 Days in April’

Interview Bart Van den Bempt

 

Keer terug naar de lijst nieuwjaarsvraagjes

Check Also

Debuutfilm ‘Julie Zwijgt’ van Leonardo van Dijl valt in de prijzen in Cannes!

‘Julie zwijgt’, het speelfilmdebuut van Leonardo van Dijl, heeft zonet twee prijzen gewonnen in Cannes. …