Juryprijs Beste Film voor ‘My First Highway’ in Tallinn

 

TALLINN/BRUSSEL, 27 november 2016. ‘My First Highway’, het langspeelfilmdebuut van Kevin Meul, heeft de Prijs van de Internationale Jury voor Beste Film gewonnen op Just Film, het kinder- en jeugdfilmfestival van het Black Nights Film Festival in Tallinn. De regisseur bedankte het aanwezige publiek gisterenavond tijdens de slotceremonie via een videoboodschap.

‘My First Highway’ is het verhaal van de 16-jarige Benjamin – een rol voor Aäron Roggeman – die verliefd wordt op een lokaal meisje wanneer hij met zijn ouders op vakantie is in Spanje. Ze is mooi en intrigerend en sleurt Benjamin mee in een avontuur dat een gevaarlijke wending neemt. Het wordt een zomer die voor de rest van zijn leven in zijn geheugen gegrift zal staan.

‘My First Highway’ is het speelfilmdebuut van Kevin Meul die zich eerder al liet opmerken met korte films als ‘Het bijzondere leven van Rocky De Vlaeminck’ en ‘Cadet’. Zijn debuut ging eind oktober in wereldpremière tijdens het Film Fest Gent en was daarna te zien binnen Alice nella Città, een onafhankelijke sectie van het Filmfestival van Rome gericht op kinderen en jongeren. Ondertussen werd ‘My First Highway’ ook al vertoond in Valladolid, Braunschweig, Denver en Stockholm.

De Juryprijs voor Beste Film is de eerste internationale onderscheiding voor ‘My First Highway’ dat in Tallinn deel uitmaakte van het programma van Just Film, een subfestival van Black Nights dat de focus legt op kinder- en jeugdfilms.

‘My First Highway’ is een productie van Fobic Films (‘Broer’, ‘Hasta la vista’). De film kon rekenen op steun van het VAF. Daarnaast investeerde ook het economisch fonds Screen Flanders in de film.

Zie ook :

de trailer van ‘My First Highway’

Kevin Meul en Aäron Roggeman in het bioscoopjournaal

componist Brent Vanneste (Steak Number Eight) in het bioscoopjournaal

 

Check Also

Julie Zwijgt belgische trailer

Ontdek de Belgische trailer van ‘Julie Zwijgt’!

Het is zo ver: Paradiso Filmed Entertainment & De Wereldvrede stellen met trots de Belgische …