Jury bekend voor de Vlaamse Filmprijzen

De Vlaamse filmprijzen worden dit jaar voor de derde keer uitgereikt, en zoals master Peter Van den Begin eerder al aankondigde, zou de jury die de prijzen zou uitdelen, dit keer niet uitsluitend bestaan uit mensen die in de filmbranche zitten.

Het wereldje is te klein, zo vond hij zelf, en het gevaar is te groot dat mensen omwille van het ‘ons kent ons’-principe een trofee meepikken.  Peter Van den Begin weet beter dan wie ook waarover hij praat, want hij zit als hoofdrolspeler in ‘Fritz en Freddy’ wordt hij rechtstreeks met het probleem geconfronteerd. Hij heeft in ieder geval woord gehouden en hij is veel verder gaan kijken dan zijn neus lang is.

Dit zijn de juryleden die op 10 september in het Casino van Oostende de filmprijzen zullen uitreiken.  De 13 films die in aanmerking komen — op het laatste nippertje werd ook ‘Schellebelle 1919’ aan de lijst toegevoegd — zullen tijdens het festival in verschillende cafés over heel Oostende vertoond worden, in aanwezigheid van één of meerdere castleden en/of de regisseur.

– fotografe Lieve Blancquaert (echtgenote van Nic Balthazar)

– Studio-100 baas Hans Bourlon

– tv-journaliste Phara de Aguirre

– actrice Els Dottermans

– zanger Piet Goddaer

– Nederlands columnist en tv-fenomeen Jan Mulder

– regisseur Christophe Van Rompaey

Een hele reeks namen die het festival weer de nodige media-aandacht moet kunnen bezorgen.  Nu ook maar hopen dat ze een goeie keuze maken.  We gaan jullie hier binnenkort ook laten kiezen.

Bekijk ook :

De prijzen gaan naar…

– Peter Van den Begin zit in een lastig parket…

(foto fotoshoot jury: www.xraypictures.be)

Check Also

Julie Zwijgt belgische trailer

Ontdek de Belgische trailer van ‘Julie Zwijgt’!

Het is zo ver: Paradiso Filmed Entertainment & De Wereldvrede stellen met trots de Belgische …