Joren Seldeslachts en Wouter Bouvijn

De hoofdrolspeler en de regisseur van ‚Tweesprong’ aan het woord

Zijn naam laat nog altijd een belletje rinkelen.  Joren Seldeslachts.  Toch was hij niet meteen de acteur die Wouter Bouvijn in gedachten had voor de rol van Maxime in ‚Tweesprong’, een jongeman die voor een pijnlijke keuze staat : wil hij weten of hij de zieke genen van zijn vader heeft geërfd of sluit hij liever de ogen voor dreigend onheil en leeft hij er op los.

Zijn moeder vindt het gedrag van haar zonen onverantwoord.  De twee broers hebben nog voor de dood van hun vader gezworen dat ze nooit willen weten of ze de kiemen in zich dragen van de erfelijke ziekte waaraan hun vader gestorven is.

‚Tweesprong’ is het afstudeerproject van Wouter Bouvijn, een jongeman uit Deinze die voor zijn film grote onderscheiding kreeg op het Rits.  Dat het hier inderdaad om een uitmuntende film gaat, werd meteen bevestigd op het Internationaal Kortfilmfestival van Leuven, waar de prent de prijs voor het beste debuut kreeg.  En intussen mocht Wouter Bouvijn ook al de Grote Prijs van de Jury op zak steken in Angers, op het gerenommeerde Premiers Plans Festival.

Joren Seldeslachts uit ‚Blinker’ is tegenwoordig een uitblinker!

Wij klampten Joren Seldeslachts even aan, toen hij in Leuven eigenlijk al aan het vieren
was en gesterkt door het plaatselijke vocht de nodige moed had vergaard om onze camera te trotseren.  Zijn regisseur kwam uiteindelijk een handje toesteken.  Want Wouter Bouvijn wist inmiddels hoe je Seldeslachts aanpakt.  Want dat is naar het schijnt geen makkelijke jongen.  Tenminste, dat blijkt uit het gesprek dat we hadden in Leuven.  In de late uurtjes.  Toen de overwinning al met de nodige drank gevierd was.  En de tongen heel wat losser waren.

KLIK EN KIJK EN LUISTER NAAR JOREN EN WOUTER

 

Joren Seldeslachts wordt volwassen.  Vroeger was hij Blinker, toen was hij in ‚Blind’ te zien en nu is hij afgestudeerd als acteur en zit hij in ‚Tweesprong’ van Wouter Bouvijn.  Een mooi traject waar hij enthousiast over vertelt.  En ook over ‚Tweesprong’ is hij razend enthousiast. Hij is zeer tevreden dat hij de kortfilm van Wouter Bouvijn heeft aanvaard. Want eerst twijfelde hij, geeft hij toe. Maar die ene ervaring was zo goed dat hij eraan denkt om vaker eindwerken van jonge mensen te doen.  En hij wil zeker nog met Wouter Bouvijn werken, als hij de kans krijgt.  Joren Seldeslachts is een tevreden man.

LUISTER EN KIJK NAAR JOREN

Ondanks zijn jaren ervaring voor de camera, is Joren Seldeslachts, de acteur die in zijn jonge jaren Blinker speelde, heel onzeker. Tenminste, dat zegt hij zelf.  Bekijk hier hoe hij het zegt en wat hij precies zegt.

LUISTER EN KIJK NAAR JOREN

We hebben zo onze eigen interviewtechnieken.  Als de drank is in de man… Je kent het gezegde.  We hadden het in het achterhoofd toen we Joren Seldeslachts voor de camera kregen.  We kennen hem van zijn rol in de zeer succesvolle jeugdfilms ‘Blinker’, waarin hij de hoofdrol speelde.  Maar er zijn veel kindacteurs die nooit de overstap kunnen maken naar acteur-zijn als volwassene.  Joren Seldeslachts lijkt daar wel in te slagen.  In 2007 speelde hij ook al l de hoofdrol in ‘Blind’ van Tamar van den Dop, een Nederlandse prent waarin hij het scherm deelde met Halina Reijn en Jan Decleir.  En nu is hij opnieuw indrukwekkend in een kortfilm die op tal van grote festivals prijzen wint : ‚Tweesprong’ ofte ‘Crossroads’ van Wouter Bouvijn.

KLIK EN LUISTER EN KIJK NAAR JOREN

Bekijk ook :

‚Tweesprong’ wint in Angers

Check Also

‘Zodiac’ wint ticket voor de Oscars op BSFF!

‘Zodiac’, de kortfilm van Hans Buyse waarvoor hij samen met Titus De Voogdt ook het …