Jonas Govaerts over 2013

 

Jonas Govaerts is in bepaalde kringen nu al wereldberoemd.  Als gitarist van het ‘The Hickey Underworld’ bijvoorbeeld, maar evenzeer als de regisseur van het toch wel zeer mooie, absurde en gezellig geschifte serietje dat ‘Acht’ een gezicht gaf : ‘Super8’.  Daar kon je al zien er niet zomaar een knul achter dat hele fijne concept zat, maar wel een artistieke duizendpoot die zeer goed wist waar hij mee bezig was en bovendien over een zeer gevuld adressenboekje beschikt.  Hij kan niet wachten om zijn ‘Welp’ te draaien, wij popelen om de film te zien.

 

 

1. Waar hoopt u in 2013 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?

 

Hopelijk met ‘Welp’, mijn eerste langspeler, een horrorfilm die zich afspeelt op een scoutskamp.

 

2. Welke zijn de Belgische en eventueel internationale films waar u naar uitkijkt?

 

Nationaal: Het voorlopig nog titelloze debuut van Bas Devos, met wie ik op Sint-Lukas heb gezeten. Zijn kortfilms doen alvast het beste vermoeden.

Internationaal: ik ben heel benieuwd naar Berberian Sound Studio, een ode aan de Italiaanse giallo cinema uit de jaren zeventig, die hier nog moet uitkomen.

 

3. Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

 

Ik heb over de loop der jaren een zeer getalenteerde crew rond mij weten verzamelen, zonder wie ik mijn werk niet zou kunnen uitvoeren, en dievroeg of laat ongetwijfeld zullen doorbreken: Saskia Verreycken (special effects make-up), Margerita Sanders (kostuum), Maarten Janssens (montage)…

 

4. Wie breekt er nationaal en internationaal door?

 

Tim Mielants, ooit mijn klasgenoot en co-regisseur van ‘Super8’. Zo zot als een achterdeur, maar krijgt de grootste projecten aangeboden, en terecht. Internationaal: Juno Temple, geweldig in ‘Kaboom’ en ‘Killer Joe’. De nieuwe Scarlett Johansson.

 

Keer terug naar de nieuwjaarslijst

 

Check Also

Jasper Nijsmans benoemd tot Hoofd Promotie Vlaams Audiovisueel Fonds!

Het bestuur van het Vlaams Audiovisueel Fonds heeft de aanstelling goedgekeurd van de nieuwe leidinggevende …