Joël Vanhoebrouck op de set van ‘Brasserie Romantiek’

Als je op je 38ste debuteert, zou je bijna mogen gaan zeggen dat je een laatbloeier bent.  Maar in het geval van regisseur Joël Vanhoebrouck gaat die bewering niet op.  Oké, ‘Brasserie Romantiek’ is wel degelijk de eerste langspeelfilm die hij regisseert, maar de man heeft intussen zoveel ervaring achter de camera, dat hij veel beter weet hoe je een film maakt dan sommige regisseurs die al enkele langspelers op hun naam hebben.  Hij is één van de vaste regisseurs van de televisieserie ‘Vermist’, draaide ook een handvol afleveringen van het eerste seizoen van ‘Code 37’ en was verantwoordelijk voor de regie van alle dertien aflevering van ‘Dubbelleven’, de serie die in 2011 tijdens de Vlaamse televisieprijzen bekroond werd voor ‘beste fictiereeks.


Eigenlijk heeft hij zowat hetzelfde parcours afgelegd als Christophe Van Rompaey, wiens debuutfilm ‘Aanrijding in Moscou’ wellicht niet helemaal toevallig ook een productie was van ‘A Private View’ en ook al geschreven werd door dezelfde scenarist, Jean-Claude Van Rijckeghem, die zich ook hier weer liet bijstaan door Pat Van Beirs.  Achter de camera dezelfde gerenommeerde chef de photo, Ruben Impens.  En Barbara Sarafian staat ook voor de camera.  Al is zij intussen een grote ster.  O, en ook Anemone Valcke.  Ook al aanwezig in ‘Aanrijding in Moscou’, en ja, intussen ook een grote naam.  Maar er zitten nog veel meer namen in de film : Sara De Roo, Axel Daeseleire, Koen De Bouw, Filip Peeters, Mathijs F Scheepers, Ruth Becquart, Wouter Hendrickx en Tine Embrechts.

 

Wij hadden een eerste gesprek met de regisseur op de set, tijdens de opnamen, en het principe kent u onderhand : klik op de items en u komt bij de filmpjes terecht.

Joël Vanhoebrouck over ‘Brasserie Romantiek’

Joël Vanhoebrouck over draaien in de studio

Joël over werken met Ruben Impens

Joël over verschil tussen film en tv

Check Also

51ste editie van Film Fest Gent (9 t/m 20 oktober) kent haar eerste titels!

De 51ste editie (9 t/m 20 oktober) van Film Fest Gent kent haar eerste titels. …