Jeroen Dumoulein en zijn Overpeinzingen bij de Overgang van ’17 naar ’18

De verschillende kortfilms die hij in het begin van deze eeuw maakte, waren voor ons altijd het bewijs dat deze man vroeg of laat een filmcarrière zou hebben. En die komt.  Alleen is hij al jaren in beslag genomen door een bloeiende tv-carrière.  De recentste series waar hij op werkte waren ‘Gent West’ en ‘Spitsbroers’. Zijn recentste kortfilm, ‘De Vijver’, was een voorsmaakje voor een langspeler, hoorden we ooit fluisteren. En dus legden we ons oor bij de man te luister, in de hoop dat we eens een langspeler in de bioscoop van hem te zien krijgen. 

 

1. Waar hoop jij in 2018 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?

Ik hoop in 2018 voldoende tijd te vinden om verder te werken aan een paar filmscenario’s waar ik mijn hart, ziel en verstand aan verloren ben. Stay tuned! Tegelijk ben ik onder andere bezig met de afwerking van het tweede seizoen van ‘Gent West’, een reeks over een vrouwengevangenis waarvan het eerste seizoen binnenkort op Vier te zien is.

2. Welke zijn de Belgische films waar jij naar uitkijkt?

Het is geen film en het is niet Belgisch maar ik ben zeer benieuwd naar ‘The Alienist’ van Jakob Verbruggen. Onwaarschijnlijk straf wat die gast voor mekaar speelt!

3. Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

Twee van mijn Rits schoolkameraden zullen dit jaar serieus knallen. Jasper Vrancken brengt de kortfilm Muil uit. Het is één van de meest originele en bizarre scenario’s die ik ooit gelezen heb. En Dirk Verheye maakt na een belachelijk succesvolle carrière als reclamefilmer zijn debuut als regisseur met ‘Over Water’, de nieuwe reeks geschreven en geproduceerd door Tom Lenaerts.

4. Wie breekt er nationaal en internationaal door?

Adil en Bilall zullen de wereld en alles daarbuiten veroveren met ‘Patser’.

5. Pierre Drouot zal vermoedelijk nog lang niet stoppen met werken, maar zijn taak als directeur-intendant van het VAF zit erop. Wat heeft hij volgens jou als directeur-intendant betekend voor de Vlaamse film?

Het belang van Pierre Drouot voor de sector valt nauwelijks te overschatten. Hij is voor de Vlaamse film wat Yoda voor Luke Skywalker is.

6. Heb jij tips voor de nieuwe directeur-intendant van het VAF?

Het allerbelangrijkste voor iedere succesvolle film of reeks is het scenario. Dus hoe meer middelen en initiatieven er zijn om verhalen te ontwikkelen en schrijvers te begeleiden, hoe beter lijkt me.

7. Wie mag van jou de nieuwe master worden van het Filmfestival van Oostende?

Als ik zou mogen kiezen, ga ik voor Nicolas Daenens. Hij is een cinefiel met een eigenzinnige smaak dus dat zou alvast een interessant programma opleveren. Nicolas is regisseur maar ook scenarist, een Oostendenaar die zijn films maakt in en over Oostende. Bovendien vind ik dat hij zelf wat meer in de spotlights moet komen, dus op deze manier zorgen we daarvoor.

Zie ook :

Anderen die ook vooruitkijken

Check Also

Sarah Vandeursen over haar rol in ‘Skunk’!

Sarah Vandeursen brak bij het grote publiek door als Conny Komen, een van de twee …