‘HASTA LA VISTA’ MEEST GELIEFDE FILM VAN EUROPA!!!!!!

‘Hasta La Vista’ wint de prijs van het publiek tijdens The European Film Awards, zeg maar de Oscar van het publiek!!!

Wat een sensationeel nieuws!  Wat een knaller van formaat!  Dames en heren, Belgen, laat de fanfares uitrukken, de Brabançonnes weerschallen, champagnekurken knallen.  Ze hebben het gedaan, de mannen van ‘Hasta La Vista’!!!  Het Europese publiek heeft de film van Geoffrey Enthoven en producent Mariano Vanhoof uitverkozen tot de Beste Film van Europa.  Het is te zeggen : ‘Hasta La Vista’ wint de publieksprijs!!!  Dat nieuws is net bekend gemaakt in Malta, waar voor de 25ste keer The European Film Awards werden uitgereikt.

Eigenlijk gaven velen hen weinig kans, want de tegenstand was niet mals.  Ze namen het op tegen grote succesvolle films uit grote landen.  Dat wil zeggen : grote landen waar heel veel mensen konden stemmen. Ja, want de publieksprijs moet van het publiek komen.  De mensen thuis konden stemmen. Al wie over een computer beschikte had recht op een stem.

‘Hasta La Vista’ — internationaal ook hier en daar bekend onder de noemer ‘Come as You Are’ — had natuurlijk een flinke internationale reputatie en aanhang doordat de film op tal van festivals vooral de publieksprijzen mee graaide.  Het waren dus vooral de kijkers die ervan hielden.  Maar films als ‘Intouchables’, ‘Barbara’, ‘Shame’ en het onder de Oscars bedolven ‘The Artist’ waren natuurlijk ook internationaal heel succesvol en lokten internationaal nog veel meer kijkers naar de bioscopen.

We mogen dus spreken van een verrassing.  Maar dat maakt het nieuws alleen maar heerlijker!  De hele ploeg van de film zit momenteel in Malta en we trachten in de komende dagen en uren zeker reacties te sprokkelen.  Maar we laten Geoffrey Enthoven en de zijnen nu in eerste instantie genieten en vieren.  Dit is geweldig nieuws en we zijn bijzonder trots op de filmmakers en hun hele ploeg.  Namens Cinevox willen we alle medewerkers aan ‘Hasta La Vista’ van harte feliciteren.

Tijdens de uitreiking betraden ze met velen het podium.  Naast Geoffrey Enthoven en producent Mariano Vanhoof, mochten ook scenarist Pierre De Clercq en ook de hoofdrolspelers Robrecht Vanden Thoren, Gilles De Schryver Tom Audenaert en Isabelle De Hertogh mee naar voor.  Hun aanwezigheid bleef zeker niet onopgemerkt.  Geoffrey Enthoven deed een oproep voor ‘Sex for Everyone’, geheel in de geest van de film, en Mariano Vanhoof, vroeg zijn levenspartner Safia Aggoune ten huwelijk van op het podium.  Toen hij de zaal inliep volgde de camera hem naar zijn plek waar hij zijn geliefde omhelsde en kuste.

En nog dit : Om een beetje te kunnen inschatten hoe groot en bijzonder deze triomf wel is, even enkele voorgangers op een rijtje zetten die net als ‘Hasta La Vista’ de Publieksprijs wonnen tijdens de European Film Awards : ‘Volver’ en ‘Todo Sobre Mi Madre’ van Pedro Almodovar, ‘Slumdog Millionnaire’ van Danny Boyle, ‘The King’s Speech’ van Tom Hooper,  ‘La Vita è Bella’ van Roberto Begnini, ‘Amélie Poulain’ van Jean-Pierre Jeunet en ‘The Full Monty’ van Peter Cattaneo.

Bekijk ook :

Geoffrey Enthoven blikt terug

‘Hasta La Vista’ nu ook een hit in Duitsland

 

(foto’s zijn genomen op het Filmfestival van Valladolid, niet Malta)

 

Check Also

‘Back To Black’ en Hooverphonic in de Roma!

In juli is het exact 13 jaar geleden dat we afscheid namen van één van …