Hans Herbots kent geen rust

Hans Herbots zit niet stil.  Alsof hij gevangen zit in de spiraal.  Opletten dat hij niet opgeslorpt wordt.  We denken aan draaikolken en andere dingen en andere zaken die draaien en je gevangen houden.  Ja, zet het maar even op een rij wat hij de laatste jaren heeft afgeleverd.  Zijn series ‘Het Goddelijke Monster’ en ‘The Spiral’ zijn beide gelijk aan meerdere langspeelfilms.  Je zou denken dat je na zo’n ervaringen even wilt bekomen, maar daar is bij Herbots geen tijd voor. Neen, hij is lid van het bestuur van de gloednieuwe Unie van de Regisseurs, hij heeft plannen en een agent in Amerika en hij is volop in de voorbereiding van een nieuwe langspeelfilm die hij in het voorjaar in België zou gaan draaien.

Wij hadden een gesprek met Hans.  Zoals altijd een galante en aangename gesprekspartner.

We hadden het dus onder meer over de plannen van Hans Herbots om een nieuwe film te maken.  Want op de duur zou je gaan denken dat hij alleen series maakt, terwijl hij in het verleden ook al heeft getekend voor prenten als ‘Vallen’‘Verlengd Weekend’‘Windkracht 10′ en ‘Bo’.  Zijn nieuwste, ‘De Behandeling’, wordt een bewerking van ‘The Treatment’, een boek van Mo Hayder, dat door Carl Joos in scenariovorm is gegoten.  Het moet een soort detectivefilm worden over ene Jack Caffrey, een detective die zich bezighoudt met de zaak van een verdwenen achtjarig jongetje.

Bekijk hier wat Hans Herbots over ‘De Behandeling’ te zeggen heeft :

KLIK HIER VOOR ‘DE BEHANDELING’ VAN HANS

Hans heeft nu dus ook een agent in Amerika. Wellicht met de bedoeling om Amerikaanse films te doen.  Wij vroegen hem gewoon wat dat betekent : een agent hebben in Amerika.

KLIK HIER VOOR ‘DE AGENT’ VAN HANS

Hans zit samen met onder meer Michaël Roskam, Geoffrey Enthoven, Hans Van Nuffel en Jan Verheyen in het bestuur van de Unie van de Regisseurs.  Wij vroegen aan Hans wat die Unie precies zal doen en waarom ze precies nodig is.

KLIK HIER VOOR ‘DE UNIE’ VAN HANS

We hadden eerder ook al een gesprek met Michaël Roskam over die Unie van de Regisseurs.

KLIK HIER VOOR ‘DE UNIE’ VAN MICHAËL

Check Also

Titus De Voogdt en Hans Buyse over ‘Zodiac’!

Recent staken Titus De Voogdt (‘King of the Belgians’, ‘The Barefoot Emperor’) en Hans Buyse …