Gudrun Burie en haar Overpeinzingen bij de Overgang van ’17 naar ’18

Overpeinzingen bij de overgang? Was die niet al lang voorbij?  Wel, sommigen merken in de drukte weinig van die overgang. En zo vallen bepaalde antwoorden wel eens wat later in onze mailbox.  Gudrun Burie bijvoorbeeld werkt al jaren als publicist op tal van films en festivals, ging op vraag van bepaalde acteurs hun management verzorgen en op vraag van EAVE, een beweging van European Audiovisual Entrepreneurs, mag ze in de meest uiteenlopende locaties van Europa geregeld workshops verzorgen over hoe je een film in de markt zet. En verder maakt ze met enkele Franstalige Belgische publicists deel uit van The PR Factory, een firma die zich eerder op de internationale markt beweegt om films aan de man te brengen.  Tussen dat alles (en veel meer) door vindt ze ieder jaar bij de overgang ook de tijd om onze vraagjes bij de overgang te beantwoorden. Al was het dit jaar nipt. 

1.Waar hoop jij in 2018 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?

Het jaar start goed want ik zal voor SBS Belgium de PR van de fictie projecten mee begeleiden. Zo brengen ze dit jaar de serie ‘Gent West’, met een heleboel topactrices en later op het jaar ‘De Dag’, van Dries Vos en Gilles Coulier naar een verhaal van Jonas Geirnaert en Julie Mahieu op antenne. In de Krokusvakantie vindt naar jaarlijkse traditie het animafestival plaats en JEF, de nieuwe naam van het jeugdfilmfestival. We gaan met The PR Factory ook naar Berlijn voor de internationale pers van enkele films.

Op 27 februari komt ook de documentaire ‘Beyond the waves’ uit van Alain de Halleux. De talents die ik vertegenwoordig hebben ook een druk jaar, Kevin Janssens draait o.a. binnenkort met Jean-Claude Van Damme, Tom Vermeir o.a. een Nederlandse film ‘Porselein’ en Koen De Graeve een televisiereeks. Veerle Baetens concentreert zich even op de verdere ontwikkeling van ‘Het Smelt’. Spencer Bogaert zit o.a. in ‘De Twaalf’ en Charlotte Vandermeersch zal de handen vol hebben met een geweldig ‘projectje’ dat ze zelf ten gepaste tijde wel zal onthullen. . Sinds kort zit ook Lenny Vanwesemael mee in de boetiek en maak ik deel uit van ETN, European Talent Network.

Verder hoop ik om nog wel enkele EAVE workshops te geven als Producer Marketing & Distribution, want dan blijf je echt op de hoogte van wat er in de Europese cinema leeft.

2.Welke zijn de Belgische films waar jij naar uitkijkt?

Ik kijk heel erg uit naar ‘Girl’ van Lukas Dhont en ‘Coureur’ van Kenneth Mercken maar ook naar ‘Duelles’ van Olivier Masset-Depasse met o.a. Veerle Baetens , ‘Seule à mon mariage’ van Marta Bergman, Toms eerste Franstalige film en ‘Bastaard’ met Spencer Bogaert.

3. Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

Lynn Van Royen en Natali Broods

4. Wie breekt er nationaal en internationaal door?

D.O.P. Robrecht Heyvaert heeft ondertussen al een mooi palmares in het buitenland opgebouwd. De madammen uit ‘Gent – West’, zoals Charlotte Anne Bongaerts, Laurence Roothooft, Julia Gysels en Greet Verstraete mogen ook zeker meer aanbiedingen krijgen! en Matteo Simoni lijkt me ook goed op weg naar een boeiende internationale carrière, maar ik hoop hetzelfde voor Jeroen Perceval.

5. Pierre Drouot zal vermoedelijk nog lang niet stoppen met werken, maar zijn taak als directeur-intendant van het VAF zit erop.  Wat heeft hij volgens jou als directeur-intendant betekend voor de Vlaamse film?

Hij heeft aan vele filmmakers kansen gegeven en de Vlaamse filmindustrie samen met Flanders Image internationaal op de kaart gezet.

6. Heb jij tips voor de nieuwe directeur-intendant van het VAF?

Ik denk dat Erwin Provoost wel een hele duidelijke goede visie heeft waar hij naar toe wil!

7. Wie mag van jou de nieuwe master worden van het Filmfestival van Oostende?

Doe maar eens een vrouw, graag. Ruth Bequart of Natali Broods of Charlotte Vandermeersch of …

Zie ook :

Anderen die vooruitkeken

Gudrun Burie keek vorig jaar ook al vooruit

Gudrun Burie keek twee jaar geleden ook al vooruit

Gudrun Burie keek drie jaar geleden ook al vooruit

 

Check Also

Sarah Vandeursen over haar rol in ‘Skunk’!

Sarah Vandeursen brak bij het grote publiek door als Conny Komen, een van de twee …