Gilles Coulier is een prijsbeest

‘Wij Varkenland’.  Zo heet het rondreizend avondvullend programma dat voorzien van een reuzenvarken door de verschillende steden van West-Vlaanderen trekt.  Eigenlijk is het een onderzoeksproject, door kunstenaars uit verschillende disciplines gevoerd, dat op zoek gaat naar de ware identiteit van de West-Vlamingen.  Zijn West-Vlamingen wroetende varkens of niet?   Je wordt er als kijker op een theaterstuk getrakteerd, maar ook en vooral op de nieuwe kortfilm van Gilles Coulier, ‘Mont Blanc’.  Dezelfde film die ook al aan een zeer groot publiek werd voorgesteld op de opening van het Filmfestival van Oostende.  En het was daar dat wij een gesprek hadden met Gilles.

Gilles Coulier is nog piepjong maar ook al zeer ervaren.  ‘Mont Blanc’ is zijn derde kortfilm.  En de twee eerste gingen absoluut niet onopgemerkt voorbij.  ‘IJsland’ werd meteen geselecteerd voor de Cinéfondation in Cannes en was ook goed voor een Wildcard van het VAF,  zijn tweede, ‘Paroles’, werd onder meer bekroond met de juryprijs op het Internationaal Kortfilmfestival van Leuven.

Is Gilles geen varken, hij is in ieder geval een prijsbeest.  Er wordt gefluisterd — en niet erg discreet — dat hij eigenlijk gewoon rijp is voor het grotere werk.   Op een gegeven moment zou hij een internationale productie gaan draaien voor Minds Meet en hij heeft met ‘Cargo’ een scenario liggen bij Dirk Impens van Menuet dat vroeg of laat in een langspeelfilm moet resulteren. Maar het is dus eerst nog eens een kortfilm geworden.  En daar is hij zelf heel blij mee.  Een mens moet tenslotte niet lopen voor hij kan gaan.  Gilles legt het u zelf allemaal uit. Bekijk het interview dat we afnamen op het Filmfestival van Oostende.  KLIK HIER EN U ZULT GILLES ZIEN EN HOREN

 

Bekijk ook nog :

Gilles over ‘Mont Blanc’

Meer info over ‘Wij, Varkenland’?  Klik hier

Check Also

Boris Van Severen over zijn rol in ‘Skunk’!

Boris Van Severen (‘Belgica’, ‘Déjà Vu’, ‘Arcadia’) konden we tijdens #FFO24 strikken voor een gesprek, …