Gesprekken op de set van ‘Offline’

‘Offline’ is een film van Lunanime, de productiemaatschappij van Annemie Degryse, die ook al ‘Beyond the Steppes’ van Vanja D’Alcantara en destijds ‘Meisje’ van Dorothée Van den Berghe produceerde.  Lunanime, u hoort er ‘anime’ in.  En dat is geen toeval, want de specialiteit van Annemie is wel degelijk animatie.  We maken hier op Cinevox zeker nog beter kennis met Annemie. Maar eerst haar nieuwe productie : ‘Offline’, een film die geregisseerd wordt door Peter Monsaert.  Ruben Impens staat achter de camera en de muziek is van Triggerfinger.

‘Offline’ is eigenlijk begonnen als project binnen Victoria Deluxe, een sociaal artistieke organisatie, en als een vrij klein project.   Het idee was : mensen komen over de vloer met allerlei verhalen en we gaan proberen om die verhalen in een fictiescenario te verwerken. En daar de juiste acteurs voor te zoeken.  We zijn beginnen te schrijven en we merkten dat het scenario alsmaar interessanter werd.  En de acteurs die wilden meedoen, werden ook maar interessanter : Wim Willaert, echt een supergoeie acteur, en Anemone Valcke. Zij is bekend van ‘Aanrijding in Moscou’, ‘Adem’ en speelt eigenlijk op een heel naturelle manier, net zoals Wim dat doet.  Als je die mensen voor je lens krijgt, dan merk je dat ze ‘zijn’ en niet ‘spelen’.   Het klikt ongelooflijk tussen die twee. Het is niet de bedoeling dat het een super spectaculaire film wordt, het is de bedoeling dat het een schone film wordt over mensen , en hun beslommeringen en hopelijk, de invalshoek die we daarvoor gevonden hebben is net iets orgineler dan de alledaagsheid.”

Dat is één van de vele interessante uittreksels uit het gefilmde interview met regisseur Peter Monsaert, dat we maanden geleden al op Cinevox zetten.  Maar intussen zitten de opnamen erop en zijn wij op de set geweest. Op die set hadden we uitgebreide gesprekken met Wim Willaert en opnieuw met Peter Monsaert.

Hieronder de verschillende vragen die we stelden.  Klik erop en je krijgt het filmpje te zien met het antwoord :

Was het niet hoog tijd dat Wim Willaert eens een hoofdrol vertolkte?

Wordt Wim Willaert beter met repeteren?

Heeft Wim Willaert zichzelf al verrast als acteur?

Waarover gaat eigenlijk het verhaal?

Wat voor een film wordt ‘Offline’?

Waarom wordt de film niet gedraaid met ‘gewone mensen’ zoals eerst voorzien was?

Welke rol speelt Anenome Valcke in de film?

Is het niet moeilijk werken met een klein budget?

Al een idee hoe de muziek van Triggerfinger zal klinken?

Wordt het een goeie film?

Waarom is het beter om niet al te veel van de film te verwachten?

Bekijk hier ook het oudere interview met Peter Monsaert dat werd gedraaid enkele maanden voor de opnamen van start gingen.

Peter Monsaert is nog even ‘Offline’

En ook de moeite : een geschreven interview met Alain Dessauvage, de monteur van ‘Offline’, maar ook van ‘Rundskop’, ‘Adem’ en ‘Frits & Freddy’

Interview Alain Dessauvage

 

 

Check Also

Julie Zwijgt belgische trailer

Ontdek de Belgische trailer van ‘Julie Zwijgt’!

Het is zo ver: Paradiso Filmed Entertainment & De Wereldvrede stellen met trots de Belgische …