Geert Van Rampelberg is hot

Het mocht wel eens gaan gebeuren.  Wie hem jaren geleden al samen met zijn kompanen van ‘Olympique Dramatique’ aan het werk zag, wist dat hij deel uitmaakte van de jonge garde die de trekpleisters op de affiches zouden zijn.  In het theater wisten ze het al vlug, en tal van gerenommeerde gezelschappen, trokken aan zijn mouw om zich van zijn diensten te kunnen bedienen.  Bij de tv hadden ze iets meer tijd nodig, maar op de duur gingen ze ook het licht zien. Hij was al wel eens te zien in ‘Windkracht 10′, mocht even voor de camera’s lopen in ‘Flikken’ en ‘F.C. De Kampioenen’, maar hij was al meer dan tien jaar professioneel als acteur aan de slag toen Tom Lenaerts hem in ‘De Parelvissers’ een echte rol gaf waar hij zijn tanden in kon zetten.  Hij zou daarna te zien in ‘Van Vlees en Bloed’, ‘Oud België’, ‘Code 37’ en ‘Dubbelleven’.  In diezelfde periode begon hij ook in films op te dagen.  In bijrollen.  In ‘De Zaak Alzheimer’ en ‘Een ander zijn Geluk’.  En hoewel hij tegenwoordig nog even druk bezig is in het theater als weleer, lijkt het alsof de film van plan is om hem helemaal in te palmen.  Deze zomer stond hij achtereenvolgens voor de camera’s van Jakob Verbruggen (‘Code 37 – de film’), Nic Balthazar (‘Tot Altijd’) en Felix Van Groeningen (‘Broken Circle Breakdown’).  Maar er is een andere film die al helemaal is ingeblikt en waarin hij een heel belangrijke rol speelt: ‘Swooni’ van Kaat Beels.

Klik en kijk wat hij zelf te zeggen heeft over zijn rol in de film :

– over hoe het was om te werken met een vrouwelijke regisseur

– over hoe druk hij het tegenwoordig heeft

– over de vraag of ‘Swooni’ een vrouwenfilm is.

Een vrouwenfilm?  Het is een verhaal waarin we 6 personages volgen gedurende 24 uur in een hotel, middenin een hittegolf.  Geen wonder dat Geert Van Rampelberg hot is.  Hij speelt er de rol van Hendrik.  Hij en zijn vrouw Anna (Sara De Roo) hebben het allemaal : een puberende zoon, een goeie job en een mooi huis.  Het huwelijksfeest van Anna’s zus doet hen echter nadenken over de keuzes die ze gemaakt hebben.

Bekijk hier de trailer van Swooni

Hendrik, het personage van Geert, is 43 en psycholoog in dienst van de politie.  Hij houdt zielsveel van zijn vrouw, maar ergert zich aan wat hij haar negatieve levenshouding noemt.  Zelf is hij zo positief ingesteld dat het aandoenlijk wordt. Hij hecht veel waarde aan principes en afspraken, maar probeert tegelijk de inventieve echtgenoot en coole vader te zijn.  In feite gaat hij, net als Anna, een echte confrontatie uit de weg.  Hij wil dat zijn leven met haar weer wordt zoals het geweest is.  Hij wil de passie bij haar terugvinden.

Ook nog te bekijken :

– Kaat Beels over de film

– Geert Van Rampelberg over ‘Code 37- de film’ en zijn verwachtingen voor de film

– Geert Van Rampelberg over samenwerken met zijn vriend Koen De Graeve in ‘Tot Altijd’

– Geert Van Rampelberg vindt ‘Tot Altijd’ een menselijke film

Lees ook het recente interview met Geert Van Rampelberg over ‘Tot Altijd’ : Klik hier

Nog recenter : Geert Van Rampelberg op de set van ‘The Broken Circle Breakdown’ : klik hier

Check Also

Jasper Nijsmans benoemd tot Hoofd Promotie Vlaams Audiovisueel Fonds!

Het bestuur van het Vlaams Audiovisueel Fonds heeft de aanstelling goedgekeurd van de nieuwe leidinggevende …