Frederike Migom en haar Overpeinzingen bij de Overgang van ’17 naar ’18

Deze wilskrachtige jongedame heeft al een mooi traject afgelegd in filmland. Ze leek een toekomst te hebben als actrice, proefde ook even van wat ervaringen met kindercasting, studeerde film in verschillende buitenlanden en ging zich op de duur meer en meer toespitsen op het regiewerk.  De bevestiging in prijzen en trofeeën en een groeiend aantal buitenlandse selecties naarmate ze meer films maakte, deden haar helemaal kiezen voor het vak van regisseur.  Een keuze die meteen resulteert in ‘Binti’, een eerste langspeler die ze binnenkort gaat draaien. Een geluk dat Frederike nog de tijd vond om onze nieuwjaarsvragen te beantwoorden.

1. Waar hoop jij in 2018 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?

Ik zal in 2018 mijn eerste langspeelfilm te draaien en af te werken! Als alles goed gaat natuurlijk. Verder nog de verdere distributie van ‘Si-G’, een korte jeugddocumentaire, met JEF, distributeur van jeugdfilms. Het zou fijn zijn om de film bij zoveel mogelijk publiek te krijgen. En tot slot ook al graag enkele nieuwe zaadjes planten voor toekomstige projecten!

2. Welke zijn de Belgische films waar jij naar uitkijkt?

Ik kijk uit naar ‘Girl’, de film van Lukas Dhont, ‘Coureur’ van Kenneth Mercken, Rosie & Moussa’ van Dorothée van den Berghe, naar ‘Patser’ van Adil en Bilall, naar ‘Cleo’, de film van Eva Cools, die binnenkort begint te draaien, en nog wel wat.

3. Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

Lucas Dhondt met zijn eerste langspeler, Laurens de Geyter, de DOP van mijn eigen eerste langspeelfilm, Eshref Reybroeck, Stijn VerhoevenAntony Nti, Ilse Schooneknaep is op vlak van distributie interessante dingen in de startblokken aan het zetten.

4. Wie breekt er nationaal en internationaal door?

Matteo Simoni zal misschien wel internationaal gaan na ‘Patser’, Lukas Dhont met zijn eerste langspeler, Eshref Reybrouck is al bezig, ook Riema Reybrouck gaat internationaal met haar PR bedrijf Post Bills, en Amira Daoudi met het maken van affiches natuurlijk.

5. Pierre Drouot zal vermoedelijk nog lang niet stoppen met werken, maar zijn taak als directeur-intendant van het VAF zit erop.  Wat heeft hij volgens jou als directeur-intendant betekend voor de Vlaamse film?

Hij heeft van Vlaamse film een (internationaal) product gemaakt denk ik. Ik spreek voor mij persoonlijk maar het VAF is  een instantie die ondersteuning en vertrouwen biedt.

6. Heb jij tips voor de nieuwe directeur-intendant van het VAF?

Er staan sowieso veel veranderingen aan te komen nog met een steeds evoluerende filmwereld. Ik ben benieuwd naar de evolutie van de commissie voor jeugdfilm en de ideeën rond jeugd documentaire. Ik ben benieuwd naar de balans tussen het commerciele en het artistieke, wat toch steeds een moeilijke blijft, alsook de veranderingen van de manieren waarop vooral de artistiekere films bij het publiek terecht komen.

Zie ook :

Anderen die vooruitkijken

Frederike over ‘Binti’

Frederike is een vrouwelijke filmmaker

Frederike en haar belangstelling voor jeugdfilm

Frederike over de casting van ‘Binti’

Frederike over de concurrentie

Frederike beantwoordde vorig jaar ook onze vraagjes

Frederike Migom : regisseur, actrice, casting-director

 

 

Check Also

Sarah Vandeursen over haar rol in ‘Skunk’!

Sarah Vandeursen brak bij het grote publiek door als Conny Komen, een van de twee …