Fien Troch vertelt waarom ze destijds voor Nico Leunen gevallen is : ‘Ik zit nog altijd goed’

Hij is al jaren de monteur van haar films, het is ook de vader van haar kinderen en het is ook de man van haar leven : Nico Leunen.  Fien Troch verklapte ons waarom ze destijds voor hem gevallen is.

Fien met haar jonge ploeg acteurs en met de zotte en geweldige fotograaf Filip Van Roe die de prachtige foto’s van haar en haar ploeg nam in Venetië (foto Kvdm – Cinevox)

“Als ik heel eerlijk mag zijn, ik vond dat echt een van de mooiste mannen die er op school rondliepen. Ik was helemaal van mijn melk dat die plots heel spontaan kwam zeggen dat hij verliefd was. Allez, ik zeg niet dat hij dat spontaan is komen zeggen, maar het was wel rap duidelijk. Dat was het. Het is gewoon een mooie man. Aanvankelijk was het misschien vooral fysisch. En met de jaren is daar zeker bij gekomen dat hij een intellect heeft en een inzicht, hij heeft een soort wijsheid. Hij is mijn gids in het leven, mijn rots in de branding.

Fien Troch was zeker hot in Venetië, waar ze de Orrizonti-regieprijs won (foto KVdm – Cinevox)

Die man die kon zeggen als ik foute dingen deed. Wat heel hard was in het begin. Hij heeft me echt wel een beetje met mijn voeten op de grond gezet, ja. Niet alleen in film, maar ook in het leven. Dat klinkt bijna als een mentor. Dat is geen liefde hé.  Hij was ouder, was intelligent, en bracht…  Wat ik heel belangrijk vond, verliefd zijn, is iemand die je iets bijbrengt, iets nieuws leert. En dat deed Nico elke dag voor mij. Daar werd ik alleen maar verliefder van. En ik denk dat dat misschien. Naast 1000 andere dingen.  Ik denk dat ik vroeger niet zo vaak stilstond bij mijn eigen gedrag, of bij mij …  Omdat ik er heel hard van uitging : hoe ik dacht was oké.   Niet dat Nico dat heeft afgeremd; maar af en toe heeft hij me wel een spiegel voorgehouden en gezegd : af en toe moet je misschien eens… En ik dacht : moei je eens met je eigen zaken.  En dat is wat ik bedoel met mentor, iemand die je bij de hand neemt en zegt : hup, maar je tegelijk

Nico, de man van Fien haar leven (foto KVdm – Cinevox)

de vrijheid geeft, blijft geven, om toch je ding te doen.  Klinkt niet zo romantisch, maar ik ben niet zo’n romantische ziel. Maar ik denk dat het dat toch is.  Waardoor ik nu nog altijd denk : dat is echt de man waar ik altijd wil bij blijven, omdat hij mij… Het is ook een zoetje en zo. Die is keilief. Keiromantisch aan toe (lacht). En ja, het is nog altijd een mooie man. Ik zit nog altijd goed.”

Zie ook :

Nico vertelt waarom hij op Fien verliefd werd

Publiciste Sophie Joos en Fien Troch (foto KVdm – Cinevox)

Check Also

Julie Zwijgt belgische trailer

Ontdek de Belgische trailer van ‘Julie Zwijgt’!

Het is zo ver: Paradiso Filmed Entertainment & De Wereldvrede stellen met trots de Belgische …