Emilie Verhamme met ‘Cockaigne’ in Cannes

Net als Michaël Roskam, Patrice Toye en Caroline Strubbe is Emilie Verhamme van Sint-Truiden.  Ze zit pas in het derde jaar aan Sint-Lukas en toch mag ze meespelen met de grote jongens in Cannes.  Maar Emilie Verhamme blijft er heel nuchter bij.  Natuurlijk houdt ze het hoofd koel.  Ze is al wel wat meer gewoon.  Als je ziet dat deze dame haar studies rechten combineert met haar filmstudies, dan weet je dat ze tegen een stootje kan.


Bij haar thuis zijn ze in ieder geval heel fier.  Haar mama gaat mee naar Cannes, en verder haar regie-assistente, één van haar acteurs ook en tenslotte de jongeman die de functies van electro en lichtman combineerde tijdens de opnamen van haar film.

De selectie voor Cannes komt haar eigenlijk heel slecht uit, want Emilie zit ook in haar laatste jaar rechten.  En dus moet ze haar examens verschuiven naar de zomer.  Geen vakantie voor haar.  Eigenlijk wordt ze dus gestraft voor haar selectie.  Maar goed, ze kan er tenminste naartoe.  Dat wil lang nog niet zeggen dat ze ontspannen op de Croisette kon rondkuieren. Want eind juni draait ze ook haar volgende kortfilm, weer een eindwerk voor school.

En tussendoor maakte ze ook nog even tijd voor Cinevox.  Wij namen onze bescheiden middelen onder de arm en legden het gesprek vast.  Maar niet voor ze beklemtoond had dat ‘Cockaigne’ een groepswerk is en dat ze de film niet had kunnen maken zonder de vele getalenteerde mensen die eraan meegewerkt hebben.  En ook over Sint-Lukas niets dan goeds : ‘goeie school , goeie leraars, ik heb er veel geleerd, ik zou op geen andere school willen zitten’, zei ze.  Maar ze zei veel meer.  Klik op een item hieronder en u ziet en hoort Emilie praten.  En à propos, ze kan het goed zeggen.  Alsof het je verwondert.

Wat betekent de selectie voor het Festival van Cannes voor haar?

Hoe doet ze het om twee volwaardige, hogere studierichtingen te combineren?

Waarover gaat ‘Cockaigne’?

Is Emilie een macho?

Wat hangt er in de lucht in Sint-Truiden?

Bekijk ook het interview met Leni Huyghe, ook een studente aan het Sint-Lukas die geselecteerd is voor het Filmfestival van Cannes : klik hier

Check Also

‘Back To Black’ en Hooverphonic in de Roma!

In juli is het exact 13 jaar geleden dat we afscheid namen van één van …