Ellen Schoeters over 2013

Ze draait mee in een industrie waarin mensen al te makkelijk in hokjes en vakjes worden geduwd.  Ellen heeft de pech om blond te zijn.  En heeft tot overmaat van ramp een verleden in het lichtere genre.  Voordeel : ze is bekend bij het brede publiek.  Nadeel : zij die denken de goeie smaak in pacht te hebben, zijn geneigd haar te klasseren bij wat fout is. Maar in ‘Weekend aan Zee’ bewees ze dat ze moeiteloos gelijke tred kan houden met jongedames die op grond van vroegere prestaties een hogere quotering genieten.  Ellen Schoeters is gewoon blond om alle vooroordelen te ontkrachten.  Ze was zo vriendelijk om onze nieuwjaarsvraagjes te beantwoorden.

 

1. Waar hoopt u in 2013 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?

Voor mij mag 2013 een jaar zijn om mooie aanbiedingen te ontvangen en samen te werken met mensen die vanuit hun hart en ziel iets moois willen creëren.  Acting is a gift you give to the planet and you put yourself out there to tell stories that make people think differently. Dat maakt het zo mooi om te doen en daar kijk ik ook naar uit. Of  zoals Eleonora Duse het zei: ‘acting is the revelation of your soul’.   Je ontdekt steeds nieuwe dingen over jezelf, over mensen, je personages, …. samenwerken met een regisseur die het beste in me naar bovenhaalt.

2. Welke zijn de Belgische en eventueel internationale films waar u
naar uitkijkt?

Ik ben benieuwd naar de nieuwe film van Stijn Coninx, ‘Marina’, en ik ben ook wel benieuwd naar de nieuwe film van Dominique Deruddere.

 

3.  Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner,
of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten
houden?

Speciaal in de gaten houden:  sowieso Michael Roskam, ik vind het prachtig hoe hij zichzelf blijft en vanuit zijn hart werkt.  En ik ben eigenlijk ook wel benieuwd wat de jongens Adil El Arbi en Bilall Fallah gaan maken. Ik denk dat we Tom Van Avermaet ook in de gaten mogen houden, zijn kortfilm ‘Dood van een schaduw’ was briljant!

 

4.Wie breekt er nationaal en internationaal door?

Wie van zijn vak houdt, met passie zich daaraan overgeeft en graag internationaal of nationaal wil doorbreken, vind ik dat het absoluut verdient in het nieuwe jaar om dit te zien uitkomen!

 

Terug naar de lijst

Check Also

Debuutfilm ‘Julie Zwijgt’ van Leonardo van Dijl valt in de prijzen in Cannes!

‘Julie zwijgt’, het speelfilmdebuut van Leonardo van Dijl, heeft zonet twee prijzen gewonnen in Cannes. …