Kortfilm ‘Early Birds’ van Jeroen Bogaert geselecteerd voor prestigieuze festivals in het buitenland

Een Vlaamse regisseur in Londen om er elke dag nog beter te worden…

Het ziet ernaar uit dat de kortfilm ‘Early Birds’ aan het uitgroeien is tot een festivalfavoriet.  De film is het project waarmee Gentenaar Jeroen Bogaert met onderscheiding afstudeerde aan The London Film School.  Eerder doorliep hij ook al het RITS, waar zijn eindwerk ‘Cocoon’ ook hoge ogen wierp en 4 internationale prijzen won.

‘Early Birds’ is alleen nog maar voor de maand september geselecteerd voor het prestigieuze Filmfestival van San Sebastian, het Atlanta Shortfest, het Cambridge Film Festival en het San Francisco Festival of Short Films.

De film gaat over een twaalfjarige meisje, Mila, dat heimelijk smoorverliefd is op haar veertigjarige buurman en coach, Sam.  Wanneer ze verneemt dat hij voor een minstens een jaar in Italië zal gaan wonen, smeedt ze een plan om met hem mee te gaan.

In de hoofdrollen zien we Szaga Lauwers, Tom Van Bauwel, Frank Vercruyssen en Gert Winckelmans.

Wij hadden intussen contact met regisseur Jeroen Bogaert die nog altijd in Londen woont.

Jeroen Bogaert : ‘Deze stad biedt interessante opportuniteiten voor een jonge filmmaker zoals ik. Momenteel werk ik hier freelance op verschillende sets en in verschillende functies. Na m’n regieopleiding aan het Rits wou ik ‘hands-on’ ervaring in alle departementen van het proces, en ik geloof nog steeds dat die ervaringen me een betere regisseur maken. Als ik hier één ding heb opgepikt, dan is het wel het feit dat je als regisseur ook deel uitmaakt van het team. Wat jij en de anderen doen, doe je in functie van de film die je maakt. De technische vaardigheden op gebied van licht, camera en geluid die ik op The London Film School geleerd heb, stellen me in staat om beter en duidelijker te communiceren met de ploeg op een set. Dit geeft me vervolgens weer meer tijd, zelfvertrouwen en vrijheid om me met m’n acteurs bezig te houden en een zo goed mogelijke film af te leveren.’

‘Verder ben ik nu begonnen met de research en het schrijven van een langspeler. Heel veel kan ik daar nog niet over kwijt, maar voor het einde van dit jaar zou er een treatment moeten liggen. Ik zou deze film hier in Londen willen draaien, maar met een deel van m’n Belgische ploeg. Ik zie de link met België dan ook niet gauw verdwijnen. Afgelopen zomer werkte ik trouwens mee aan het toneelstuk ‘Mens en Vlees’ van Gert Winckelmans in Antwerpen. Het was een hele uitdaging, waar we als groep samen veel tijd en moeite ingestoken hebben. Eind september is dit stuk trouwens nog een aantal keer te zien in de Arenbergschouwburg.
Tussendoor word ik betaald als geluidman, gaffer of 1ste assistent. Als ik deeltijds op een set kan staan om m’n boterhammen te kunnen betalen en de rest van m’n tijd kan spenderen aan het ontwikkelen van m’n eigen films, dan ben ik tevreden.’

‘Early Birds’ heb ik ondertussen ook verstuurd naar Leuven Kort en Gent. Hopelijk is de film dus binnenkort ook ’thuis’ te zien!

Check Also

Matthias Schoenaerts wordt Johnny Hallyday!

Heet van de naald: Matthias Schoenaerts is gecast voor de hoofdrol in ‘Que je t’aime’, …