Dries Vos en zijn Overpeinzingen bij de Overgang van ’17 naar ’18

Rust een beetje, zouden we willen zeggen tegen Dries Vos.  Niemand heeft de voorbije jaren harder gewerkt (kijk maar…). En niemand heeft in moeilijker omstandigheden gewerkt. De kranten rapporteerden al over hoe vele medewerkers aan de projecten van het productiehuis Marmalade maanden na hun arbeid nog altijd aan het wachten zijn op betaling van hun facturen. Soms was het nerveus afwachten of er zou kunnen gedraaid worden. Of zijn recentste film ‘Ibiza’ ooit zal kunnen afgewerkt worden, is nog de vraag.  Maar dat is geen vraag die we aan Dries Vos stelden. We stelden hem geen vragen over Marmalade. Niet alleen omdat hij wellicht ook gewoon op antwoorden wachten, maar ook omdat die vragen geen plaats hebben tussen de Cinevox-vraagjes. En bijkomend argument : de man verdient rust. En na de rust gunnen we hem vele gouden projecten en bakken vol vetbetaalde jobs.

1. Waar hoop jij in 2018 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?

Ik ga vooral in de eerste helft van dit jaar geen kloten aanvangen en niks doen, en heel veel films kijken. Films die ik altijd al eens moest bekijken. Alle tips welkom! Voor de rest komt ‘De Dag’ uit dit jaar en benieuwd naar alle reacties.

2. Welke zijn de Belgische films waar jij naar uitkijkt?

Curieus naar wat ‘Patser’ gaat brengen. En ‘Niet schieten’ natuurlijk…hartjes voor Aalst! Ook benieuwd naar ‘Girl’ van Lukas Dhont.

3. Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

Bart Hollanders is aan het vliegen, en hij doet dat heel heel goed. Ik verwacht ook nog heel wat van Charlotte Timmers

4. Wie breekt er nationaal en internationaal door?

Nationaal : zoveel onontgonnen en onontdekt talent.
Internationaal :Als dat al niet het geval is :Peter Van den Begin, Kevin Janssens en Titus De Voogdt. De ster van Lynn Van Royen zal blijven rijzen! En Robrecht Heyvaert gaat blijven klimmen. Fan van al zijn projecten

 

5. Pierre Drouot zal vermoedelijk nog lang niet stoppen met werken, maar zijn taak als directeur-intendant van het VAF zit erop. Wat heeft hij volgens jou als directeur-intendant betekend voor de Vlaamse film?

De Vlaamse film uit de Vlaamse klei getrokken en het zelfvertrouwen gegeven dat het verdiende.

 

6. Heb jij tips voor de nieuwe directeur-intendant van het VAF?

Gigantisch veel uitdagingen om te bekijken hoe we terug meer mensen naar de bioscoop kunnen krijgen.

 

7. Wie mag van jou de nieuwe master worden van het Filmfestival van Oostende?

Benieuwd naar wat Frank van Passel zou programmeren.

Check Also

Sarah Vandeursen over haar rol in ‘Skunk’!

Sarah Vandeursen brak bij het grote publiek door als Conny Komen, een van de twee …