Domien Huyghe en zijn Overpeinzingen bij de Overgang van ’17 naar ’18

Als je zijn naam nog niet kent, moet je die noteren. Want het is een feit dat de toekomst van deze jongeman in filmland ligt.  Dat viel niet alleen op te maken uit zijn drie kortfilms en de videoclips en commercials die hij eerder draaide, met Earlybirds staat hij ook aan het hoofd van een jonge productiemaatschappij die straks met ‘Waterwolf’ haar eerste langspeler draait.  En als regisseur heeft Domien zelf nog tal van plannen. Lang niet alle getalenteerde mensen breken uiteindelijk door, hebben we hier al vaker kunnen vaststellen, maar talent en drive is een combinatie die bijna een veelbelovende toekomst garandeert. 

1. Waar hoop jij in 2018 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?
Mijn kortfilm, ‘Maverick’, kreeg dit jaar een mooie release op het Chicago International Children’s Film Festival, Oostende en Leuven. Ik hoop dat er daardoor nog wat mooie festivals zullen volgen in 2018.Momenteel ben ik samen met scenariste (en tevens ook mijn zus) Wendy Huyghe het scenario voor mijn eerste langspeler aan het schrijven. We hebben hiervoor steun gekregen van het VAF. Het is een jeugdfilm over een broer en zus en een monster. En we keren, net zoals bij ‘Maverick’, terug in de tijd.

Verder volg ik samen met producent Melissa Dhondt een Europese workshop (Midpoint Tv-Launch) waar we volop een tv-serie aan het ontwikkelen zijn. Dit loopt nog tot augustus, waarna we het project gaan pitchen tijdens het filmfestival van Sarajevo.

Best wel spannende tijden dus!

2. Welke zijn de Belgische films waar jij naar uitkijkt?

 
Ik laat me graag verrassen. Maar ik ben benieuwd naar ‘Birdsong’ van Hendrick Willemyns.
 
3. Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

Zeker! Componist Bart van Lierde, die een fantastische soundtrack componeerde voor Maverick. DOP Wim Vanswijgenhoven, costume designer Gudrun Wylleman met haar ‘Atelier Covered’, filmmakers Alex Verhaest met haar kortfilm ‘Ad Hominem’ en Ann-Julie Vervaeke met haar debuutfilm ‘Waterwolf.’ Verder kijk ik uit naar het vervolg op ‘King of the Belgians‘ van Peter Brosens en Jessica Woodworth.4. Wie breekt er nationaal en internationaal door?

Violet Braeckman (‘Over water’, ‘Salamander’), Felix Van Groeningen met zijn ‘Beautiful Boy’
5. Pierre Drouot zal vermoedelijk nog lang niet stoppen met werken, maar zijn taak als directeur-intendant van het VAF zit erop. Wat heeft hij volgens jou als directeur-intendant betekend voor de Vlaamse film?
Ik ken hem niet persoonlijk maar ik denk dat hij een grote rol gespeeld heeft om de Vlaamse film op de wereldkaart te zetten. En als je ziet hoeveel verschillende projecten er steun hebben gekregen de laatste jaren, dan weet je dat Pierre élk goed project kansen wou geven, of het nu ging om nieuwe talent of gevestigde waarden, arthouse of commerciële films.
 
6. Heb jij tips voor de nieuwe directeur-intendant van het VAF?
 
Misschien meer promotie/distributie mogelijkheden voor àlle Vlaamse films?
 
7. Wie mag van jou de nieuwe master worden van het Filmfestival van Oostende?
 
Michael Roskam? Fien Troch?
Zie ook : 

Check Also

Sarah Vandeursen over haar rol in ‘Skunk’!

Sarah Vandeursen brak bij het grote publiek door als Conny Komen, een van de twee …