De trailer van ‘Het Vonnis’ is klaar

De film komt pas in oktober uit, maar hier is al een trailer van ‘Het Vonnis’, de nieuwe film van Jan Verheyen.  Er was al een poster en er was al heel veel nieuws over de opnamen.  Zo kon u al zien in twee afleveringen van het bioscoopjournaal die aan de film waren gewijd. Geen wonder, met zo’n cast.

Je voelt aan alles : dit moet dé film van het najaar worden.  De lat ligt hoog, de druk moet zwaar zijn, maar Verheyen is misschien wel op het punt beland dat hij iedereen de mond gaat snoeren en eindelijk dat meesterwerk gaat afleveren, waartoe velen hem niet in staat achten.  Jan heeft in het verleden zoveel films gedraaid, zoveel remakes ook van Hollandse lichtgewichtjes, heeft het altijd zonder klassieke scholing gedaan en scoort niettemin de ene hit na de andere.  Maar misschien is hij nu wel op het punt beland dat hij zowel het publiek als de critici, en nog meer, de politiek kan bereiken.

Want met ‘Het Vonnis’ wil hij ons juridisch systeem aanpakken.  Koen De Bouw speelt er een man in die nadat zijn gezin is uitgemoord niet kan verdragen dat de daders er vanaf komen door de gaten in het systeem te misbruiken. En dus neemt hij het recht in eigen handen.  De film is een aanklacht dus, tegen een systeem dat overduidelijk niet werkt. De trailer maakt ons heel benieuwd.  Kijkt u zelf maar.

KLIK HIER VOOR DE TRAILER

Zie ook :

Cinevox bioscoopjournaal 18

Cinevox bioscoopjournaal 16

Interview Jan Verheyen

Check Also

‘Back To Black’ en Hooverphonic in de Roma!

In juli is het exact 13 jaar geleden dat we afscheid namen van één van …