De toekomstige projecten van Daniel Lambo

Daniël Lambo zal dit jaar twee langspeelfilms aan het publiek voorstellen en ondertussen zal hij ook nog een derde draaien.

‘Traumland’ is een langspeelfilm die hij met Iwein Segers heeft gemaakt en waar ook Tom Waes en Roos Van Acker in meespelen.   Klik hier en hij vertelt er u alles over.

– – 

– ‘Traumland’ is ingeblikt, maar Daniel Lambo staat ook op het punt om een langspeelfilm te gaan draaien met een budget dat naar zijn normen gigantisch is.  Het is een Faits Divers-film, zo’n Vlaamse prent die net als ‘Aanrijding in Moscou’ en ‘Weekend aan Zee’ met weinig middelen is gemaakt.  Weinig draaidagen in vergelijking met films met een groter budget en meestal eenvoudig van stijl.  De film die Lambo gaat draaien voor heet ‘Los Flamencos’.  En één van de namen die je erin te zien krijgt is Herwig Illegems, met wie de regisseur eerder werkte ten tijde van ‘Duts’.   Klik hier als u meer te weten wilt komen over ‘Los Flamencos’. Lambo vertelt het u zelf.

Daniel Lambo is begonnen als scenarist, schrijver voor televisie, film en theater.  Zijn eerste wapenfeit in de cinema was ‘Ellektra’, waar hij co-scenarist was. En in die periode maakte hij ook zijn eerste kortfilms, zoals ‘Dju!’ waar hij in Leuven de publieksprijs en de juryprijs mee won.  Samen met Peter De Maegd heeft hij vervolgens het productiehuis ‘Potemkino’ opgericht en is hij meer gaan produceren.  In die hoedanigheid stond hij beginnende regisseurs als Douglas Boswell en Raf Reijntjens bij met hun scenario’s en hielp hij de langspeelfilm ‘Small Gods’ tot stond komen.  Maar hij is pas echt gaan experimenteren toen hij op het Festival van Rotterdam tal van regisseurs ontmoette die films draaiden zonder een noemenswaardig budget.  Hun vrijheid en flexibiliteit inspireerde hem en hij ging met hun attitude aan de slag.  Een aanpak die loonde.  Hij versierde prompt een selectie in Locarno met ‘Brusilia’, maakte ‘Miss Homeless’, een film die op de Dag van de Armoede in 13 verschillende landen werd verspreid, zorgde voor de verbluffende visuele stijl van de tv-serie ‘Duts’ en ging met ‘Dry Branches of Iran’ een langspeelfilm draaien in Iran,  volledig op gsm’s gefilmd.  Die film werd voorgesteld op ‘Open Doek’ in Turnhout, en toen lieten we ook al aan het woord.  Klik hier voor ‘Lambo over zijn Iraanse film.

 

Check Also

‘Back To Black’ en Hooverphonic in de Roma!

In juli is het exact 13 jaar geleden dat we afscheid namen van één van …