‘De Smet’ wint in Aubagne

Dit weekend werd op het 16de Internationaal Festival van Aubagne de kortfilm ‘De Smet’ van Wim Geudens en Thomas Baerten bekroond met de publieksprijs.  Er liepen in totaal 72 films in competitie.  Ook de Waalse film ‘Solo Rex’, met Wim Willaert in de hoofdrol, nam deel aan de competitie.  ‘De weg van alle vlees’ van Deben Van Dam werd er buiten competitie vertoond.  ‘De Smet’ won vorige week nog de prijs voor het beste scenario op Cine Public, en was ook al goed voor de Canal + Award in Clermont-Ferrand. De film won eerder tijdens het Internationaal Kortfilmfestival van Leuven al de Publieksprijs en de HUMO Award. ‘De Smet’ werd ondertussen ook al verkocht aan Canal+ en Japan. Deze week staat de film ook nog op het programma van het Aspen Shortsfest in Colorado en het Vilnius International Film Festival in Litouwen.

Wim Geudens nam de prijs in ontvangst in Aubagne

De korte film ‘De Smet’ is een tragikomedie waarin Tom Audenaert, Sven De Ridder en Stefaan Degand drie broers vertolken. Ze zijn volledig op elkaar afgestemd om het leven als alleenstaande man zo gemakkelijk mogelijk te maken. Maar wanneer een nieuwe buurvrouw in hun straat komt wonen, stort hun synergie als een kaartenhuisje in elkaar.

‘De Smet’ werd geproduceerd in het kader van het Masterplan Filmtalent Limburg in Nederland, een initiatief van Elbe Stevens Films en Lumière Cinema Maastricht, en wordt internationaal vertegenwoordigd door de Nederlandse sales agent SND Films. Uitvoerend producent in België was Ben Vandendaele van Bekke Films (‘Siemiany’, ‘De weg van alle vlees’).

Zie ook :

Wim Geudens en Thomas Baerten over ‘De Smet’

Wim Geudens over de drie huizen die niet bestaan

Sven De Ridder over ‘De Smet’

Wim Geudens over het nieuwe filmjaar

Check Also

Opnames ‘Patsers’ gaan 22 juli 2024 van start!

De opnames van de film ‘Patsers’ gaan vanaf 22 juli van start in Antwerpen. Ook …