De Belgische acteurs op de set van Lars Von Trier

Niet zo lang geleden verspreidden we via Cinevox een oproep van de Gentse Casting Studio.  Casting director Kris De Meester bleek op zoek naar Belgische acteurs en actrices, die het eventueel wel zagen zitten om een rol te spelen in een film van een internationaal gerenommeerde regisseur. De film zou opgenomen worden in Gent van eind augustus tot begin september. Het was duidelijk dat het hier om Lars Von Trier ging, die in de buurt van de Gentse Kinepolis in diezelfde periode enkele nogal gewaagde binnenscènes kwam draaien voor zijn film ‘Nymphomaniac’.  Geïnteresseerden moesten zeer vlot Engels spreken,  acteerervaring hebben en zich ook nog de dag zelf aanmelden.  Veel tijd om zich te bedenken hadden ze dus niet, maar na enige rondvraag bleken er heel veel geïnteresseerden.  Sommigen ervan namen zelfs eerst contact op met Cinevox om meer informatie te krijgen.

Mensen komen graag nieuwtjes vertellen tegen Cinevox omdat ze nu eenmaal weten dat we ten volle achter de film staan van bij ons.  En zo hebben we toch al één en ander kunnen achterhalen.  Er blijft al eens een callsheet rondslingeren, moet je weten.  Van buitenlandse namen zijn naast Charlotte Gainsbourg ook nog Shia Laboeuf en Mia Goth gesignaleerd. Die laatste is een fotomodel.  KLIK HIER om haar beter te leren kennen.

O DIERBAAR BELGIË

Maar dan de Belgische namen.  Die werden niet vrijgegeven toen een eerste persbericht werd verspreid.  Maar wat zoekwerk en een beetje logisch denkwerk leidde ons in de goeie richting.  Want de eerste naam was eigenlijk heel logisch.  Lien Van de Kelder speelt een hoofdrol in ‘The Spiral’, de serie van Hans Herbots die samen met tv-stations in heel wat Scandinavische landen werd gemaakt.  Het productiehuis achter de serie is Caviar en datzelfde Caviar is ook de Belgische co-producent van Zentropa voor ‘Nymphomaniac’.  Zentropa is het productiehuis van Lars Von Trier.  Er zitten nog wel wat Belgische acteurs in ‘The Spiral’.  Wie van hen een auditie afgelegd kunnen we u momenteel niet zeggen.  Maar Lien Van de Kelder in ieder geval wel. Ze heeft een kleine rol in de film waarvoor ze slechts één dag moest opdraven.  Geen rol waarvoor ze uit de kleren moest gaan.  Pech voor al degenen die ooit op haar gestemd hebben toen Humo voor de Pop Poll de vraag stelde aan zijn lezers welke landgenote we het liefst eens in haar blootje hadden willen zien.  Wellicht stonden er toen ook wel mannen op dat lijstje.

IS KOEN DAN TOCH NIET ZO KOEN?

Geruchten gaan dat er enkele heel mooie mannen van bij ons waren die interesse toonden  voor een belangrijke rol.  En Lars Von Trier was ook in een paar van die mannen geïnteresseerd.  Tot puntje bij paaltje kwam.  Die ene mannenrol is er één met vlees aan.  Of liever : in het vlees.  Heel veel naakt en heel veel seks.  En blijkbaar zijn er sommigen die daar toch wat van teruggeschrokken.  Het gerucht gaat dat Lars Von Trier graag Koen De Bouw had gehad voor een grote rol met heel weinig kleren.  En Koen De Bouw zou geweigerd hebben.  Is Koen dan toch niet zo koen? De rol die voor De Bouw bestemd was, wordt nu naar verluidt ingevuld door een Amerikaan.  Of het hier dan om de rol gaat die uiteindelijk door Shia Laboeuf is ingevuld, kunnen we u niet zeggen.  Maar mensen praten en dit bericht wordt vast nog vervolgd.

PAS VOLWASSEN EN NU AL PIKANT

Maar de man die het uiteindelijk toch heeft aangedurfd is vermoedelijk niet de eerste aan wie je denkt.  Je mag zelfs spreken van een grote verrassing. Ok, seksuele uitstraling genoeg.  Maar de overgang van dat jonge sterretje uit ‘Kulderzipken’ naar een volwassen man heeft bijna geduurd tot ‘Code 37’.  Daar kwam hij al wel vaker met de vuile manieren van de grote mensen in aanraking. En nu mag hij het zelf eens proberen : Michaël Pas, jawel.  Hij zou de man zijn die de pikante, Vlaamse rol op zich neemt.  Dat zou niet de rol zijn die voor Koen De Bouw was bestemd.  Het moest allemaal snel gaan en blijkbaar keek men voor de rol die uiteindelijk naar Pas ging (in het scenario werd gesproken van ‘Old Jacques’ volgens iemand die ook gesprekken had om de rol te vertolken) naar een type dat een pervert kon neerzetten.

IVAN, DIE VAN ALLES EEN BEETJE

En dan is er nog een andere rol voor een Belgische man.  Vermoedelijk is dat de rol met de vele moeilijke woorden.  Een acteur die dolgraag met Von Trier had gewerkt en het niet zag zitten om uit de kleren te gaan, besloot om zich te concentreren op die andere rol. Tot hij de teksten zag.  Het zou gaan om een rol van een botanicus of een chemicus.  In ieder geval, een man die blijkbaar graag moeilijke woorden uitspreekt.  Geïnteresseerden hadden nauwelijks tijd om de teksten in te studeren.  Maar dat Ivan Pecnik weinig tijd nodig heeft om in een rol te verdwijnen, dat weten we sinds ‘Tegen de Sterren Op’, waarin hij verdwijnt in de gedaantes van Bart De Wever, David Davidse, Patrick Van Gompel en Hugo van Nicole.  Hij mag naar verluidt zijn kleren aanhouden.  Gelukkig maar.  Hoewel, als je ziet welke typetjes hij kan spelen, moet hij ook makkelijk een vies mannetje kunnen neerzetten.

Bij Caviar kregen we geen commentaar op onze vraag naar de Vlaamse acteurs.  Er wordt alleen gezegd dat het niet aan de co-producent is om informatie met betrekking tot de film bekend te maken.  Het is dus wachten op een officiële bevestiging van de kant van Zentropa.  Wij hadden al één van de betrokkenen aan de lijn, die “officieel nog niets kon zeggen”.  Wordt uiteraard vervolgd.

Check Also

Frank Lammers zondag de negenste

Frank Lammers over zijn rol in ‘Zondag de Negenste’!

Frank Lammers, die sinds ‘Undercover’ niet meer van de Vlaamse televiseschermen weg te denken valt, …