Daniel Lambo en zijn Overpeinzingen bij de Overgang

Eigenlijk moet elke filmliefhebber fan zijn van Daniel Lambo.  Niet alleen omdat zijn werk zo divers is, dat hij intussen voor elk wat wils gemaakt heeft, maar ook en misschien nog meer omwille van zijn mentaliteit, zijn geestdrift, zijn vuur, zijn enthousiasme.  Hoe hij maar blijft gaan, altijd zoveel projecten lopen heeft, meer filmt dan welke regisseur ook, zijn parcours, zijn durf en zijn veelzijdigheid kunnen alleen maar inspirerend werken voor wie ambitie heeft in de sector. Blij dat we naar vele nieuwe projecten van hem kunnen uitkijken. En ook blij dat hij naar goeie gewoonte onze vragen beantwoord heeft.

1. Waar hoop jij in 2018 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?

De verdere afwerking en verdeling van mijn docu ‘Toxic Circle’ met de steun van Vaf/Media, Creative Europe, Canvas, RTBF, Ikon. In samenwerking met producer Maarten Schmidt.  Ik werk als scenarist aan de VTM televisieserie ‘De ontvoering van Phil Frisco’ met de steun van Vaf/Media, in samenwerking met Dedsit/Cartouche, Koen Van Sande, David Vermander, Raf Reyntjens en Jacques Boon.

vlnr David Vermander, Koen Van Sande, Daniel Lambo en Jacques Boon

De ontwikkeling van de langspeelfilm ‘Dievenschool’ van scenarist Dirk Nielandt met de steun van Vaf en de ontwikkeling van de langspeelfilm ‘Cyclomax’ met de steun van het Brussels Gewest.

2. Welke zijn de Belgische films waar jij naar uitkijkt?

‘Niet Schieten’. Ik ben benieuwd hoe Stijn Conincx de terreur van de bende van Nijvel heeft behandeld en kijk uit naar de acteerprestatie van Jan Decleir.

3. Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

Ik volg de internationale carriere van Jan Bijvoet op de voet. De hoofdrolspeler uit ‘El abrazo de la serpiente’, genomineerd voor een Oscar, speelt onder andere mee in een Deense zombiefilm ‘Zoo’. Ik wens producer Maarten Schmidt van StoryHouseFilm een vet jaar toe met een drietal docu’s. Ik wens Koen Van Sande een succesvolle festival-ronde toe met zijn korte film ‘Lockdown’ en zijn VTM-serie ‘De ontvoering van Phil Frisco’.Ik wens Raf Reyntjens veel succes met de ontwikkeling van zijn nieuwe film ‘Ponie & de dood van Zorro’.

4. Wie breekt er nationaal en internationaal door?

Jan Bijvoet, dus.

5. Pierre Drouot zal vermoedelijk nog lang niet stoppen met werken, maar zijn taak als directeur-intendant van het VAF zit erop. Wat heeft hij volgens jou als directeur-intendant betekend voor de Vlaamse film?

De Tax Shelter.

6. Heb jij tips voor de nieuwe directeur-intendant van het VAF?

Probeer eens een VR-bril.

7. Wie mag van jou de nieuwe master worden van het Filmfestival van Oostende?

Ik val in herhaling: Jan Bijvoet.

 

Zie ook :

Daniel Lambo over de overgang van vorig jaar

Daniel Lambo over de voorlaatste overgang

Daniel Lambo bij de overgang van 14 naar 15

Daniel Lambo bij de overgang van 13 naar 14

Aan het werk voor zijn documentaire ‘Toxic Circle’

Check Also

Sarah Vandeursen over haar rol in ‘Skunk’!

Sarah Vandeursen brak bij het grote publiek door als Conny Komen, een van de twee …